MODERNA SOUL ZVIJEZDA

VIDEO: Ova nizozemska pjevačica specifičnog glasa i magične karizme slovi za nasljednicu Amy Winehouse, a u ožujku stiže i u hrvatsku metropolu

Sharon Kovacs
 PROMO
 

Sharon Kovacs, karizmatična soul kantautorica koja je Europu i ostatak svijeta osvojila besprijekornim talentom, 11. ožujka gostuje u zagrebačkoj Tvornici kulture. Taj koncert ujedno je i prvi u sklopu proljetne sezone Musicology Barcafe Sessionsa 2020. godine.

Kovacs, pjevačica specifičnog glasa i žena magične karizme, slovi za nasljednicu Amy Winehouse, Elle Fitzgerald i Lane Del Rey. Musicology Barcafe Sessions ekskluzivno će ugostiti Sharon u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani, svojim standardnim destinacijama gdje, kao i uvijek, promoviraju posebno birane glazbene umjetnike.

Sharon Kovacs svoj glazbeni put počela je u barovima Eindhovena gdje je osvajala specifičnim glasom i ogromnim talentom. Potaknuta uspjehom u zajednici, odlučila je odškolovati glas upisavši Rock City Institute, privatnu glazbenu akademiju. Iskustvo na akademiji bilo joj je itekako vrijedno, a Sharon je ondje upoznala i članove svojega benda.

Live svirkama i glazbenom akademijom iscrtala je vlastiti, jedinstveni put kroz životne zaplete i svojom opakom primaljivošću osvojila svijet.

Prvim singlom "My Love" iz 2013. ostvarila je ogroman uspjeh koji je pratio i izlazak debitanskog albuma "Shades of Black". Milijuni pregleda na YouTubeu, tisuće komentara i - zvijezda je rođena.

Njezini glazbeni uzori Amy Winehouse, Billie Holiday, Nina Simone i mnoge druge soul dive pomogle su u kreiranju Sharonina glazbenog stila, a njezina najveća snaga osim glasa leži u pisanju vlastitih tekstova koji su brutalno iskreni.

PROMO
Sharon Kovacs

Njezin sljedeći album "Cheap Smell" jedan je od najotvorenijih i najiskrenijih soul albuma desetljeća kojim je Kovacs pronašla pozitivu u najtežim životnim skretanjima. Bez straha se dotakla dobrih i loših aspekata modernih veza, u pjesmama ispovijeda divlju ljubav, nezdrave odnose, ovisnost i hedonizam, sve što je posljednjih godina prati na njezinu životnom putu - od gubitka glazbenih i romantičnih partnera do izgradnje nove Kovacs obitelji.

- Album predstavlja putovanje na kojem pronalazim ono što mi je potrebno kako bih bila zadovoljna sobom i prihvatila dijelove sebe koji možda nisu savršeni - iskreno kaže Sharon.

Album "Cheap Smell" je i mračan i sladak te besprijekorno ilustrira pronalaženje svojega bitka kroz krahove i slomove kako bi se na kraju ta ista osoba opet izgradila.

Ova Nizozemka s berlinskom adresom Zagrebu će predstaviti svoja dva albuma te zarezati dušu i srce svih posjetitelja. Nahranit će ih svojim glasom i tekstovima, odvesti na vrtuljak emocija, ali i razveseliti svojom dječačkom razigranošću.

Ulaznice se mogu kupiti na www.entrio.hr i na svim Entrio prodajnim mjestima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:06