'SLIKE O NAŠIM DANIMA'

VIDEO: PREMIJERA SPOTA Evo kako će članovi Detoura izgledati u zlatnoj dobi: 'Ova pjesma svojevrsni je vremeplov, slikovnica ispremiješanih uspomena'

 PROMO
 

Perjanice domaće mainstream pop scene - hvaljena grupa Detour - za jesenje, kišne dane donosi predivnu, sjetnu, nostalgičnu glazbenu priču.

"Slike o našim danima" sedmi je po redu singl s još uvijek aktualnog petog studijskog albuma "Tourdetour" za koji autor Nenad Borgudan kaže:

- Možda sam to već izjavio, ali ovaj album nam je donio zaista puno predivnih trenutaka, nagrada, velikih koncerata, putovanja i kao za neki njegov završni čin namjerno je ostavljena upravo ova pjesma koja govori o prolaznosti života, tzv. 'circle of life', svojevrsni vremeplov, slikovnica ispremiješanih uspomena kojih se rado prisjećamo. Pjesma je već duže vrijeme bila napisana, nadam se da sam uspio u naumu dočarati jedan uhvaćeni poseban trenutak koji svi doživimo barem jednom u svom životu.

Režiju spota potpisuje mladi i talentirani Dinko Šimac koji je s Detourom surađivao i na njihovu zadnjem singlu "Ima i nema". O ovom videu definitivno će se dugo govoriti jer je redatelj vrlo originalno stvorio jedan vizualni zapis nelinearnih faza života i uspomena dočaravši djetinjstvo, mladost i starost svih članova benda.

Vrlo inovativno i originalno, možemo slobodno reći i revolucionarno, korištene su prednosti današnje viralne tehnologije o čemu i sam redatelj govori:

- Pomoću korištenja umjetne inteligencije, aplikacija FaceApp omogućila mi je impresivno realistične rezultate koji u pravim uvjetima nadmašuju i vrhunski make-up koji se često koristi za simuliranje starenja glumaca. Tematika pjesme 'Slike o našim danima' savršeno je sjela uz moja tadašnja razmišljanja o uklapanju ove aplikacije starenja lica. Razvio sam metodologiju kako primijeniti efekt starenja i u video obliku i u suradnji s kolegicom počeo dodavati godine članovima benda.

Šimac je pojasnio i kako je uspio dočarati mladost:

- Mladost smo prikazali kroz stvarne fotografije iz djetinjstva članova benda gdje iste nose valovi i izvrću ih preko stijena, plutaju i nestaju kao i uspomene iz daleke prošlosti. Sadašnjost smo prikazali kroz igru s instant fotoaparatom prilikom čega članovi benda 'naivno pokušavaju zaustaviti vrijeme' kroz fotografije, istovremeno ih prikazujući i u njihovoj 'staroj' varijanti gdje se isprepliću sa sadašnjosti, na novonastalim fotografijama i u trenutku izvođenja pjesme.

Nerijetko su Detourovi dosadašnji singlovi "Zaljubila sam se", "Bez tebe", "Biram" i "Vikend" s albuma koji je miljenicima publike osigurao nekoliko nagrada, među kojima izdvajamo Porin u kategorijama za najbolji album pop glazbe, pjesmu godine te najbolju izvedbu grupe s vokalom, osvajali vrhove top lista pa se tako i ovim singlom priželjkuje sličan scenarij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 06:22