TVORCI HITOVA

VIDEO: SARAJLIJE ZA KOJIMA SU 'POLUDJELI' I EDO MAAJKA TE DUBIOZA KOLEKTIV Helem nejse u premijernom samostalnom pohodu na Zagreb

 Promo
 

Svestrani, kreativni sarajevski kolektiv Helem nejse najavio je premijerni samostalni nastup u zagrebačkom KSET-u 27. travnja 2019.

Nakon fantastičnog nastupa prije Ede Maajke u Domu sportova, koji je oduševio i publiku i kritiku, reperi, glumci, instrumentalisti i radijski voditelji kolektiva Helem nejse vraćaju se u Zagreb s novim studijskim albumom "Pola čovjek, pola jedan", koji će biti objavljen 24. ožujka.

Već ranije najavljen singlovima koji su protresli regiju, kao "Kabadahija", ljubavna pjesma čiji zarazan refren nikoga nije ostavio ravnodušnim, album je cjelina od 14 pjesama u kojima, ponekad direktno, ponekad uz veliku dozu ironije i raznih duhovitih doskočica, progovaraju o ljubavi, socijalnoj nepravdi, društvenim anomalijama i svakodnevnim životnim navikama i situacijama u kojima se svatko vrlo lako može pronaći. Oni ne izmišljaju, već samo primjećuju i zapisuju ono što se dešava u njihovoj neposrednoj okolini. Za sebe kažu da je "Helem nejse jedan noviji, svježiji pogled na svijet".

Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin u Zagreb dolaze s bendom koji njihovu stvaralaštvu daje dodatnu dozu energije i performerskog šarma čime je kvalitetan doživljaj potpun, a lud provod uz hitove kao "Bolje bi ti bilo", "Smetljište historije", "Debili" ili "Sudinica" zagarantiran.

Helem nejse nastao je prije pet godina, iza njih je uspješan debitantski album "Go u gostima" koji se uvukao u svakodnevni govor i kulturu mladih u BIH, kazališna predstava "Sarajevski dani terorizma", koja na svakoj izvedbi do posljednjeg mjesta ispuni sarajevski Kamerni teatar, i radijska emisija, koju svake nedjelje u 22 h možete pratiti uživo na njihovu Facebook profilu, a progovara o raznoraznim društvenim aktualnostima čime je stekla mnoštvo oduševljenih i vjernih pratitelja diljem regije.

Velikani kao Edo Maajka, Dubioza kolektiv, Marko Louis i Frenkie ne prestaju hvaliti rad ovih svestranih momaka, iz čega su se "rodile" uspješne glazbene suradnje kao "Pionirska" s Dubiozom, "Nemam" s Edom, "Idi" te "Kabadahija" s Louisem i "Kafa na aparatima" s Frenkijem, koja se našla na novom albumu "Pola čovjek, pola jedan".

Ulaznice za koncert 27. travnja moći će se nabaviti po cijeni od 30 kuna u KSET-u i Dirty Old Shopu, na dan koncerta cijena će iznositi 40 kuna, a informacije o početku prodaje bit će objavljene u eventu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2022 19:18