OSTVARILI ZAVIDNU KARIJERU

VIDEO: SINGL 'CHK CHK' NAJAVLJUJE POSLJEDNJI EP PUNČKI Pogledajte spot o razočaranju, perspektivi, volji, odlasku, ponovnom početku, ali i kraju

Punčke
 Matija Tomic /
 

Post-punk energični trio Punčke objavio je novi singl i video za “CHK CHK” s nadolazećeg, posljednjeg EP-a “Vidimo se”.

Jedan od najznačajnijih bendova, koji je u proteklom desetljeću svojim radom obilježio Hrvatsku i regiju, ovo ljeto objavio je prestanak djelovanja. Novi singl “CHK CHK” nastao je netom prije odlaska pjevačice i gitaristice Lucije u Australiju, kad su se Punčke okupile u malom i izoliranom studiju u slovenskom selu Bistrica ob Sutli, gdje se trio u potpunosti posvetio stvaranju novih pjesama.

U samo pet dana bend je napisao, snimio i producirao cijeli novi, ujedno i posljednji EP “Vidimo se”, koji će biti objavljen na etiketi Cereal Records do kraja godine.

- Pjesma i video pričaju priču o razočaranju, perspektivi, volji, odlasku na drugi kraj, ponovnom početku, ali i kraju - poručuju Lucija, Anja i Goran iz Punčki.

Video režiju, produkciju i montažu za “CHK CHK” potpisuju Ira Tomić i John Kardum, mladi i talentirani par koji živi i djeluje na relaciji Beč - Rijeka. Ira & John ujedno su i autori videa za singl “Ako se rumenim”, koji će se također naći na nadolazećem EP-u, a uz sve to, spomenuti dvojac već dvije godine prati Punčke na svim njihovim turnejama.

- Ovaj video nastajao je tiho i vjerojatno će isto tako i proći (ispod radara), ali je zapravo glasan u svoj toj podmorskoj tišini - poručio je John Kardum, dio redateljskog dvojca.

Nakon više od 12 godina postojanja, jednog od najdužeg popisa svirki s 400 koncerata diljem cijeloga svijeta, uključujući Japan, Tajvan, Maleziju, Filipine i gotovo cijelu Europu, pet DIY izdanja koji su redovito završavali na listama najboljih albuma u Hrvatskoj i regiji, nastupa na EXIT-u, Szigetu, onoga prije Queens Of The Stone Agea, bend je u ljeto 2019. objavio prestanak djelovanja na području regije i Europe. Punčke planiraju turneju po Australiji i Oceaniji u listopadu 2020.

Novi EP “Vidimo se” snimljen je pod producentskom palicom Damjana Dobrine, dok je za mix i master zaslužan Dimitrij Petrović, prijatelj Punčki i bubnjar benda Seine. Objava EP-a planirana je za kraj 2019.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:46