RAZBILI NADE

VIDEO 'Smithsi se nikad, nikad, nikad, nikad, nikad, nikad, nikad, nikad neće ponovno okupiti. Nikad!'

 DIEGO TUSON/AFP

Karizmatični glazbenik Morrissey preko svojega je publicista poručio da se njegov bivši bend The Smiths nikada neće ponovno okupiti.

"Smithsi se nikad, nikad, nikad, nikad, nikad, nikad, nikad, nikad neće ponovno okupiti. Nikad", izjavio je Morrisseyejev publicist časopisu Rolling Stone, komentiraju posljednje glasine koje su tvrdile suprotno.

Engleska grupa, predvođena tim enigmatičnim pjevačem bez dlake na jeziku , raspala se prije 25 godina i od tada je predmet špekulacija o ponovnom okupljanju.

Nedavno je Morrissey, deklarirani vegetarijanac, u intervjuu za australski Herald Sun ustvrdio da su mu organizatori festivala Coachella "ponudili da iduće godine festival bude stopostotni vegetarijanski događaj ako pristane nastupiti s Johnnyjem Marrom po imenom The Smiths".

Upitan zašto se grupa "nikada" neće ponovno ujediniti, pjevačev je predstavnik rekao kako to treba pitati Morrisseyja. "Sigurno postoji neka priča i možda će jednog dana i biti ispričana", kazao je.

I gitarist Johnny Marr, dugi ključni član grupe, također je odbacio tu ideju preko svog menadžera koji je časopisu NME-u rekao da se okupljanje neće dogoditi.

Ranije ove godine, Marr je pomogao u remasteriranju diskografskog kataloga Smithsa, bez sudjelovanja Morrisseyja, bubnjara Mikea Joycea i basista Andyja Rourkea.

"Ništa se ne događa samo i isključivo zbog novca", rekao je tada Marr Rolling Stoneu, upitan o mogućnosti okupljanja.

"Naravno, kako ja to vidim, jako puno drugih stvari trebalo bi biti riješeno, a mi smo očito prerazličiti da bismo ih riješili", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:33