EPIC RAP BATTLES OF HISTORY

VIDEO: ŠTO ABRAHAM LINCOLN MISLI O TRUMPU I HILLARY? Epska rap-bitka predsjedničkih kandidata završila šamarima

Hillary Clinton i Donald Trump upustili su se u epsku bitku rimama uz ritam rap glazbe, a razmjenu punu uvreda i niskih udaraca naglo je prekinuo Abraham Lincoln, koji im je oboje odrepao što ih ide.

Radi se o najnovijem YouTube videu popularnog kanala ERB - 'Epic Rap Battles of History', kojeg već godinama rade glumci i reperi pod pseudonimima Nice Peter i EpicLLOYD. Počeli su s epskim rap sukobom Adolfa Hitlera i Dartha Vadera i postali viralni hit, a do danas su napravili više od 50 profesionalno produciranih videa, s gostujućim glumcima i reperima, kvalitetnim vizualnim efektima i majstorskom režijom i montažom.

U njihovim su se videima tako sukobili i J.R.R. Tolkien protiv G.R.R. Martina, Steven Spielberg protiv Alfreda Hitchcocka, Crnobradi protiv Ala Caponea, Rasputin protiv Staljina, Tesla protiv Edisona, Frank Sinatra protiv Freddiea Mercuryja, Steve Jobs protiv Billa Gatesa, Albert Einstein protiv Stephena Hawkinga i mnogi, mnogi drugi.

Prije prošlih američkih predsjedničkih izbora, objavili su rap bitku Baracka Obame i Matta Romneyja koji je podjednako kritizirao oba kandidata, a do danas ga je pogledalo gotovo 125 milijuna ljudi.

U sukobu Obame i Romneya, njihovu prepirku prekida Abraham Lincoln kojeg u ring donosi divovski američki orao. Nakon što ih obojicu iskritizira, Lincoln obojici podijeli i šamare, 'od naroda i za narod', prije nego što ga orao odnese u suton.

Najnoviji uradak, objavljen jučer, prikazuje rap bitku Hillary i Trumpa, u kojoj predsjednički kandidati istinski daju najgore od sebe. Kao i u prethodnom predizbornom videu, spas dolazi u obliku Lincolna sa orlom, no ovaj put Lincoln se ni ne pravi da ih tretira jednako.

Povijesno jedan od najvažnijih predsjednika Amerike Trumpu se u lice zadere 'ako si ti najbolje što moja stranka može ponuditi, onda bi moja stranka trebala odustati'. Ne štedi ni Hillary, no Lincoln ipak neće udariti ženu.

Video je u manje od 24 sata pogledalo više od pet milijuna ljudi. Iako je prikupio više od 320.000 'lajkova', komentari su prepuni Trumpovih navijača koji smatraju kako njihov favorit nije pošteno prikazan, te optužuju autore videa za pristranost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:24