POVRATAK PUNK-ROCK KAUBOJA

VIDEO: SUPERSUCKERS Posljednji put u Zagrebu, prije devet godina, publika im doslovce nije dala da odu s pozornice

 

Nema baš puno bendova na svijetu koji u dušu poznaju tajnu vezu između punka i countryja, ali jedan od tih je Supersuckers čija su prva tri albuma za Sub Pop - “The Smoke Of Hell” (1992), “La Mano Cornuda” (1994) i “The Sacrilicious Sounds of the Supersuckers” (1995) - prilično odudarali od grungea kojim je ta diskografska kuća zapalila Ameriku i svijet, možda i zato što je taj bend u okolicu Seattlea stigao iz Arizone. Tada se pričalo da su Supersuckers jedan od najboljih live rock ‘n’roll bendova na svijetu, a u to smo se mogli uvjeriti i kroz njihove koncerte u KSET-u, od čega dva u režiji potpisnika ovog teksta.

Tadašnji gitarist Ron rekao mi je da je njegovo dijete začeto baš u noći nakon prvog nastupa u Zagrebu, a sjećam se i da se mali sinčić Eddieja Spaghettija, dok se kupao, baš dobro pokakao u kadu hotelske sobe. E to ni Stonesima nije palo na pamet kad su sredinom 70-ih rasturili Intercontinental, ali malom od Eddieja jest i neka je! Naravno, popili smo i popušili puno previše, kao i inače, pa se Eddie i ja možda nećemo više ni prepoznati.

U međuvremenu obojica smo prolazili kalvariju gadnih boleština da bismo nekako ostali na nogama pa se i iz tih, posve osobnih razloga, radujem ponovnom susretu s tim naizgled opasnim, ali jako dragim kaubojem. No pravi razlog za veselje što Supersuckers - i to nakon ukusne americane “Holdin’ The Bag” (2016), najsrodnije antologijskom country-rock albumu “Must’ve Been High” (1997) na kojem su imali i duet s Williejem Nelsonom - ponovo dolaze u Zagreb jest taj da niti jedan njihov koncert kojem sam do sada prisustvovao nije bio loš. Naprotiv, posljednji put u KSET-u, prije devet godina, publika im doslovce nije dala da odu s pozornice, a moguće je da će tako biti i u Vintageu, 11. travnja.

Supersuckers se nakon devet godina vraćaju u Zagreb, ovaj put u Vintage, 11. travnja, kako bi nam ponovo ukazali na vezu countryja i punka.

Uz Supersuckerse nastupit će i zagrebački garage rock bend Erotic Biljan & His Heretics, poznat po svojim eksplozivnim nastupima i moćnim rifovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:47