IMAO JE 71 GODINU

VIDEO: TRAGIČNI DETALJI SMRTI LEGENDARNOG GLAZBENIKA Klavijaturist kultnog benda Emerson, Lake and Palmer pucao si je u glavu

Musician Keith Emerson of the group Emerson Lake and Palmer is seen at handprints ceremony for singer Joe Cocker (not shown) in Hollywood, California in this April 1, 1998 file photo. British-born keyboardist Keith Emerson of the 1970's progressive rock band Emerson, Lake & Palmer died from a self-inflicted single gunshot to his head, police said March 11, 2016. REUTERS/Fred Prouser/Files
 FRED PROUSER / REUTERS

Keith Emerson (71), suosnivač i klavijaturist kultnog britanskog benda Emerson, Lake and Palmer, pronađen je mrtav u petak u svom domu u Santa Monici u Los Angelesu, izvijestio je BBC.

Lokalna je policija potvrdila da je legendarni glazbenik, kojega su smatrali jednim od najboljih klavijaturista progresivnog rocka, počinio samoubojstvo ispalivši si hitac iz vatrenog oružja u glavu.

Emersonovo je tijelo pronašla njegova partnerica Mari Kawaguchi u petak u ranim jutarnjim satima.

'Neopisivo sam tužan zbog vijest da je moj dobar prijatelj i brat po glazbi Keith Emerson preminuo. Kith je bio nježna duša, a njegovu ljubav prema glazbi i strast kojom je nastupao teško da će itko nadmašiti u godinama koje su pred nama', rekao je Carl Palmer, njegov kolega iz benda.

I doista, Emerson je na klavijaturama radio pravi šou, a inspiraciju je nalazio u gitarističkim bravurama nenadmašnog Jimija Hendrixa.

Emerson, Lake and Palmer imali su obožavatelje diljem svijeta, a vrhunac slave doživjeli su tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća. Među njihovim najzapaženijim pjesmama su 'Lucky Man', 'Take a Pebble', 'From the Beginning' i druge, no imali su i niz drugih brojeva koji se i danas vrte po radijskim postajama.

Keith Emerson je kasnije imao zapaženu solo karijeru, a sljedećeg je mjeseca imao zakazanu turneju po Japanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:51