SHE PAST AWAY U BOOGALOOU

VIDEO: TURSKA NEO-DARK ATRAKCIJA PREMIJERNO STIŽE U HRVATSKU Na koncertu će im gostovati zagrebačka Phantasmagoria, najavljen je i veliki 80’s party

She Past Away
 PROMO
 

Jedan od trenutačno vodećih i najaktivnijih neo-dark, darkwave, post-punk bendova, turski She Past Away, dolazi prvi put u Hrvatsku gdje će u subotu, 5. listopada, u popularnom zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti uz goste, zagrebačke old school darkere iz Phantasmagorije.

PROMO

Dvojac She Past Away čine pjevač i gitarist Volkan Caner te basist İdris Akbulut - dolaze iz turskog grada Bursa i nakon vrlo kratkog vremena postali su pravi hit diljem svijeta, prvenstveno zahvaljujući svom sve popularnijem minimalstičkom glazbenom stilu. Njihovi uglavnom rasprodani nastupi okarakteriziani su kao prava poslastica za sve ljubitelje darka, gotha, new wavea, darkwavea, post punka i drugih srodnih pravaca. Pored old school darkera, She Past Away imaju i puno mladih fanova koji ne dolaze iz spomenutih subklulturnih grupa, već su podanici novog mimimalističkog stila glazbe u kojem većina izvođača upotrebljava samo ritam mašine i klavijature.

She Past Away osim tih ritam mašina i elektronike uživo sviraju gitaru i bas gitaru, a kad bi ih trebalo glazbeno opisati, bio bi to spoj rane faze benda The Cure iz doba albuma "Seventeen Seconds" i "Faith", ali s dodatkom elektronike te pretežno specifičnim darkerskim niskim vokalom.

U svibnju ove godine objavili su svoj treći studiski album "Disko Anksiyete" kojim su se približili komercijalnijem zvuku koji bismo mogli usporediti s onime što su u osamdesetima radili New Order tako da im se može proreći još veća popularnost, pogotovo ako vjerujemo vrlo dobrim novinarskim kritikama novoga albuma.

Kao posebni gosti na koncertima u Ljubljani i Zagrebu nastupit će zagrebački old school darkeri koji su nedavno briljirali svojim nastupom ispred darkerskih legendi The Cure na zagrebačkom INmusic festivalu. Za ovu priliku Phantasmagoria je pripremila posebnu set-listu s ritam mašinom i to sve povodom obilježavanja tridesete godišnjice benda i u susret objavljivanju best of albuma za Dallas Records, koji bi trebao izići do kraja godine, pa će se tako zvukovno vratiti u svoje najranije darkerske godine kad su svirali s ritam mašinom i snimili neke od svojih najboljih pjesama.

Početak koncerta najavljen je za 21 sat, a cijena ulaznice iznosi 90 kuna u pretprodaji te 110 na dan koncerta. Pretprodajna mjesta su Boogaloo Club, Dirty Old Shop, Kloto, Octopus Piercing & Tattoo Studio, Valhalla Beer Bar, Rockmark, Dallas Music Shop Rijeka, Entrio - www.entrio.hr i Eventim - www.eventim.hr.

Nakon koncerta od ponoći će se nastaviti 80’s Party by Tomi Phantasma, na kojem će posjetioci koncerta slobodno moći ostati, dok će za one koji će htjeti doći samo na 80’s Party ulaznica stajati 20 kuna.

Phantasmagoria
Dejan Baric
Phantasmagoria

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 22:35