KREATIVNI I ZABAVNI

VIDEO Zadarski bend Sexymotherfuckers predstavlja prvi singl s nadolazećeg albuma Kifameno: Spremni za polijetanje s 'Avionom'

Nakon prošlogodišnjeg hita „Ajme meni nije mi dobro“ koji je kod publike izazvao potpuni delirij i prošle godine osvojio nominacije za diskografsku nagradu Porin za hit godine, zadarski bend Sexymotherfuckers predstavlja prvi singl s nadolazećeg albuma „Kifameno“.

Njihov album prvijenac „Didonanu“, izdan prije dvije godine, dobro je prihvaćen kod publike, pa vjerujemo da će i „Kifameno“ naći svoj put do fanova.

Na novom albumu naći će se 12 novih pjesama, a na jednoj pjesmi S.M.F. surađuju sa zborom Zoranić. Album je sniman u studiju Da Vision, a producenti cijelog albuma su Josip Kero, Ivan Kutija i S.M.F.

Osnivači S.M.F. su dvojica glazbenika Ivo Petrić i Marin Mrva koji su u svoje pjesme ukomponirali otkačeni dalmatinski štih sa raznim vrstama glazbenih usmjerenja tipa etno, hard rock, blues, otočki rock, te su oni sami takvu vrstu glazbe nazvali ”originalni dalmatinski hop-cup” čija definicija glasi: ”Dalmatinski hop-cup umjetnički je izdvojak različitih konstrukcija glazbenih dijelova i raznih vrsta usmjerenja vokalno instrumentalnih izražaja u cilju što bolje zabave.”

S.M.F. do sada su imali niz zapaženih samostalnih i zajedničkih nastupa uz brojna imena domaće i svjetske urbane scene kao što su: Primal Scream, Sharlatans, Razorlight ,The Toy Dolls, Kamelo Santo, Tito & Tarantula.

Kako su po prirodi svi SMF-ovci vrlo simpatični, kreativni, zabavni i prije svega duhoviti, tako su sve te kvalitete uspjeli pretvoriti u pjesme pa se nadamo albumu koji će zračiti humorom, optimističnošću i originalnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 18:50