HRVATSKI PEARL JAM

VIDEO Zagrebački bend Sane prikuplja novac za album pretprodajom na portalu Rockethub

 Sane
Zagrebačke grunge-rock grupa Sane priprema novi album sa obradama stranih hitova, koji su ih već proslavili na YouTube-u. Kako bi prikupili sredstva za obradu albuma, unaprijed nude skidanje albuma ljudima koji ih podrže na portalu Rockethub

Zagrebački bend Sane najviše je poznat hrvatskoj javnosti po svojim obradama domaćih i stranih hitova. Njihova obrada hita Dine Dvornika " Ja bih preživio " od prije dvije godine skupila je gotovo 200,000 pogleda na YouTube-u, a nedavno su izazvali senzaciju izvrsnom obradom Adelinog hita " Someone like you ", koji je u samo nekoliko dana skupio više od 60,000 pogleda.

Trio umjetnika koji za sebe često ističu da su gladni, siromašni i da ne znaju s novcima, nedavno su razgovarali i s reporterkom Globusa , gdje su iznjeli svoj novi poslovni plan - prikupljanje sredstava za miksanje novog albuma s obradama stranih hitova, a danas su na YouTube-u objavili i kratki video o sebi i svojem novom projektu .

Internet stranica rockethub.com jedna je od, u svijetu sve raširenijih, 'crowdfunding' stranica - mjesta gdje umjetnici, inovatori i poduzetnici prikupljaju sredstva za projekte koje banke, produkcijske kuće i velike tvrtke ne žele financirati. Svatko tko želi podržati pojedini projekt, može donirati od 1 dolara na više, a umjetnici i inovatori u pravilu obećavaju svakom donatoru dati primjerak ostvarenog projekta - u slučaju glazbenika, primjerice, pravo na skidanje albuma kada bude završen.

Saneovci za 10 doniranih dolara nude skidanje gotovog albuma u digitalnom obliku, te za veće iznose nude sve veće izraze zahvalnosti - pa tako za doniranih 250 dolara obećaju obraditi pjesmu po izboru donatora, a za 5,000 dolara kažu da će "doći do vaše kuće i učiniti štogod želite."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 06:26