AUTORSKA PRAVA

VIŠE ZARADIO MRTAV NEGO ŽIV Lou Reed ostavio 30 milijuna dolara

Dvije trećine ostavštine glazbenika koji je umro prošle godine sakupio je njegov menadžer Robert Gotterer od autorskih i izdavačkih prava nakon Reedove smrti

Od smrti slavnog rock glazbenika Lou Reeda prošle godine njegova je imovina dodatno porasla za 20,4 milijuna dolara. Njegov ukupni imetak sada iznosi 30 milijuna dolara, a od toga je dvije trećine sakupio njegov menadžer Robert Gotterer od autorskih i izdavačkih prava, koje je mu je Reed oporučno ostavio da upravlja "kao da su njegova".

Većinu svog imetka, odnosno stan na Manhattanu vrijedan 7 mlijuna dolara i nekretninu vrijednu 1,5 milijuna dolara na području Hamptona, Reed je oporučno ostavio svojoj supruzi Laurie Anderson, kojoj će sada Gotterer dodatno isplatiti 15 milijuna dolara.

Pokojni Lou Reed svojoj je sestri Margaret Reed Weiner ostavio 500 tisuća dolara da se brine o njihovoj majci, ali sada će dobiti dodatnih 5 milijuna dolara od novca koji je u međuvremenu prikupio vrijedni menadžer Gotterer.

Lou Reed nikada u svojoj karijeri nije imao komercijalan hit, a najuspješniji mu je bio album 'Sally Can't Dance' iz 1974. godine, koji se popeo tek na 10. mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:34