PLANET SRIJEDA

Vodeća beogradska DJ-ica Tijana T garantira ludi provod u zagrebačkom Željezničaru

Tijana T

Svježi zrak sceni udahnut će i Bashkka čije ime potječe od turske riječi za različitost. Nepovratno oblikovana desetljećem života u New Yorku i crnim trans ženama

Program Planet srijeda uz početak proljeća širi svježe muzičke vidike. Ovo izdanje u petak, 22. ožujka u zagrebačkom klubu Željezničar uz organizatora Felvera potpisuje Tijana T, dobro poznata beogradska DJ-ica u vrhu svjetske elektronike. U postavi su zato neka od najuzbudljivijih imena beogradske i berlinske scene.

"Najpopularnije podije njemačke prijestolnice redovito puni Roi Perez. S queer klupske scene u Tel Avivu vinuo se do rezidencije u Berghainu, ali i do znojnih klubova i festivalskih pozornica širom svijeta. Njegovo dinamično putovanje kroz stilove isprepliće techno i house s discom i breakovima, stvarajući hipnotizirajuće i snažno muzičko iskustvo.", kažu u Planet srijedi.

image

Felver

Planet Srijeda/

Jednako razigrana je i Salome, Gruzijka s berlinskom adresom. Istom blještavom energijom za pultom, kao nekad u Tbilisiju, donosi jedinstvenu mješavinu electra, acida i techna, ponekad i s fragmentima hardcorea, hip hopa i trancea.

Svježi zrak sceni udahnula je i Bashkka čije ime potječe od turske riječi za različitost. Nepovratno oblikovana desetljećem života u New Yorku i crnim trans ženama, ova rezidentica Berghaina i minhenskog Blitza razara plesne podije svojim senzualno oporim setovima.

image

Bashkka

P.s./

Planet srijeda će se prvi put odigrati paralelno na dvije pozornice od kojih će jednu preuzeti Kӣr i Tadi, rezidenti beogradskog kluba Drugstore. Iza imena Kӣr krije se programski urednik Drugstorea te live umjetnik koji kombinira tradicionalne i eksperimentalne utjecaje u elektroakustičkoj muzici. Kӣr stvara zvuk u kojem postindustrijski zvukovi i melodični pokreti prelaze u plemenske ritmove.

Tadi je vizualna umjetnica, DJ-ica i producentica iz Prištine s beogradskom adresom. Pokretačica je feminističkih i queer večeri u Prištini, a uz svoja izdanja bilježi i live i DJ nastupe diljem regije.

Tijana T i Felver zaokružit će svojim svirkama novu avanturu u Željezničaru nakon iskustva iz zimskog izdanja Planet srijede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:15