OPROŠTAJ OD ĐOLETA

Voja Brajović o Balaševiću: ‘Skidam mu kapu, mogao je našu sredinu pretvoriti u neku vrstu raja‘

Voja Brajović i Đorđe Balašević
 Cropix
Privatno se nije družio sa Balaševićem, ali kaže da su se nekoliko puta upoznavali i vidjeli na nekim događajima.

Poznati srpski glumac Vojislav Brajović oprostio se od kantautora Đorđa Balaševića, rekavši za portal Nova.rs da silno žali za čovjekom koji je bio borac za pravdu, ljubav i mir i da će ga zbog toga uvijek poštivati.

- To je takav gubitak jer smo prije svega izgubili jedan ljudski život. Balašević će sigurno ostati kao neka naša kulturna baština. On će to svakako postati, a to što smo mi izgubili jednog takvog umjetnika, to je sada druga priča. On je ipak otišao u stvaralačkom razdoblju, sve ono novo što bi napravio bio bi još jedan doprinos. Ostavio je toliko vrijednih stvari, rekao je Voja za portal Nova.rs.

Privatno se nije družio s Balaševićem, ali kaže da su se nekoliko puta upoznavali i vidjeli na nekim događajima.

- On i ja smo se nekoliko puta upoznavali, nismo se družili, ali smo se poznavali. Ono što bih uvijek volio da se zna, da je ostao svoj i uvijek bio u borbi za pravdom, ljubavlju i mirom. Žao mi je što su ga baš zbog tako važnih stvari nekada javno napadali i osporavali, to je naša velika nesreća. Da takve borce, za ljude koji našu sredinu mogu pretvoriti u neku vrstu raja, a zbog svog stava mislim da nije bio primjereno voljen ili je bio nevoljen od ljudi koji nisu shvaćali njegove stihove, kaže Brajović.

- Đole se protivio svemu što je moglo narušiti neki mir i blagostanje i do kraja je ostao na svojoj viziji življenja i rada, a ja mu duboko skidam kapu zbog toga, rekao je glumac.

Novosadski kantautor Đorđe Balašević preminuo je u petak 20. veljače od posljedica upale pluća u 68. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:44