Pravi spektakl

Vojko V u prepunoj Tvornici kulture: Zavladalo je ludilo, glazbenik je skinuo majicu, a neki su muškarci radili i sklekove

Vojko V.
 

 Lucija Ocko/Cropix
Umjesto Vojka dječak je započeo pjevati novi hit ‘Saborska penzija‘ što je publika sjajno prihvatila

Publika je zvala čovika, a on je uistinu i došao. Vojko V u subotu navečer napunio je rasprodanu Tvornicu kulture. Vladala je sjajna i neprestana energija, a publika je bila izmiješana, od najmlađih pa do onih nešto starijih. Ples, kroz skoro dva sata, koliko je i trajao ovaj koncert, nije prestajao. Ruke su bile u zraku čitavo vrijeme, a Vojko, prepun energije i zahvalnosti, koncert je odradio bez zadrške.

Prije glavnog izvođača, zagrebačku publiku probudio je i zagrijao Pele, koji je pjevao sve do 22 sata. Nakon njega, na binu se popeo DJ Zenza koji odmah započinje stvarati ritam. Otvaraju pjesmom "Ne može", a publika od prvog takta pleše kao da koncert traje već neko vrijeme. Umjesto Vojka, za vrijeme prve pjesme na binu se popeo njegov dvojnik, kako ga Vojko naziva - Dvojko, koji prekriven kapuljačom uspijeva zavarati fanove. No ipak, nakon štosa, svjetla na pozornici otkrivaju lice poznatog repera te koncert započinje.

image

Splitskin reper rekao je da mu je to jedan od dražih koncerata u životu

Lucija Ocko/Cropix
image

Vojko V u Tvornici

Lucija Ocko/Cropix

Te su se subote, u ozračju sjajne atmosfere, mogli čuti brojni hitovi iz opusa Vojka i grupa u kojima je sudjelovao. Pjesme kao što su "Mamići", "Cilit Beng", "Zovi Čovika", "Ceca u Parizu" i "Pasta Italiana" obilježile su ovaj nastup u Tvornici. Osim hitova iz samostalne karijere, Vojko je otpjevao i pjesme kao što su "Bauhaus", "Namazan u kocki" Kiše metaka te "Narodnu" i "Lovrinac" nezaboravnih Dječaka.

Tijekom koncerta, osim teških ritmova, provlačile su se i šale. Vojko je u rimi aludirao na ostale repere na sceni, ali i na aktualnosti, kao primjerice Svjetsko prvenstvo u nogometu. U jednom trenutku pozvao je na binu četiri muškarca koji su uz pjesmu "Popaj" morali radili sklekove. Dokaz da je koncert bio odrađen odlično bila je i znojna publika koja niti u jednom trenutku nije prestala plesati. Podizali su se ljudi na ramena, skidale se majice i stvarali krugovi za ples unutar publike.

image


Reperi Peki, Baks (na fotografiji) te Bore Balboa nastupili su prije

Lucija Ocko/Cropix
image

Mnoštvo publike

Lucija Ocko/Cropix

Na kraju samog koncerta Vojko je ponovno otpjevao "Ne može", no ovoga puta u prepoznatljivom Sandstorm ritmu. Tvornicom je tad, po nebrojni put, zavladalo potpuno plesno ludilo, nitko nije ostao nepomičan. Čak je i Vojko skinuo majicu te je svezao oko glave. Nakon te pjesme, Vojko Vrućina odlazi s pozornice, no DJ Zeza ostaje. Spremao se povratak na bis.

On je ovoga puta bio obilježen na sasvim neobičan i vrlo dobro prihvaćen način. Umjesto Vojka, na binu dolazi mladi dječak, dotjerane frizure i odjeven u ispeglano odijelo, baš kao i u spotu posljednje objavljene pjesme. Započeo je pjevati "Saborsku penziju". Publika je novi hit prihvatila više nego dobro. Pivo je letjelo zrakom i izgledalo je kao da nitko ne želi kraj.

- Ovo mi je sigurno jedan od najdražih koncerata - izjavio je ushićeni Vojko publici kojoj još nije mogao reći dosta. Zenza i Vojko odlučuju ponovno zasvirati "Narodnu", jer kako kažu, ne mogu koncert završiti "ovom pjesmom za babe". Nakon skoro dva sata pjevanja, dvojac odlazi s pozornice, a zadovoljna publika još dugo ostaje plesati ispred prazne bine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:29