NOVI ALBUM

Vraća se Nemanja: ‘Nakon što je tarot karte opisana njegova smrt, pokušava se vratiti se iz zemlje mrtvih uz pomoć vudu moći - ljubavi‘

nemanja

 /Marina Uzelac
Voodoo Beat donosi zaključak Ezoterične trilogije u kojem se nemanja pokušava vratiti se iz zemlje mrtvih uz pomoć vudu moći - ljubavi

Nakon tri singla - Noćnih Leptira, Korzike i Opasnih igra, pulsko-zagrebački global beat bend nemanja predstavlja svoj treći album Voodoo Beat koji je ujedno i zaključak Ezoterične trilogije započete s hvaljenim albumima Tarot Funk i Cosmic Disco.

"Kao i prethodna izdanja nemanje, Voodoo Beat donosi plesni i uzbudljiv glazbeni melting pot! Uz vruće afro-kolumbijske ritmove, karipske dub zvukove i tropsku egzotiku Voodoo Beat reinterpretira poznati mit Orfeja i Euridike, uz suptilne aluzije na dva kultna filma "Orfej" (Jean Cocteau, 1950.) i "Crni Orfej" (Marcel Camus, 1959.)", otkriva autor albuma Luka Šipetić.

Koncept Voodoo Beat nastavlja se na prethodne albume. Nakon što je Tarot Funk kroz tarot karte i orijentalne melodije slušateljima opisao nemanjinu smrt, a Cosmic Disco nemanjino putovanje kroz bardo vodeći se Tibetanskom knjigom smrti, Voodoo Beat donosi zaključak Ezoterične trilogije u kojem se nemanja pokušava vratiti se iz zemlje mrtvih uz pomoć vudu moći - ljubavi!

image

nemanja

/Marina Uzelac

"Ova glazbena priča prenosi nas u svijet gdje nemanja posjeduje snove svoje bivše ljubavnice, vudu svećenice, kako bi je uvjerio da siđe u svijet mrtvih i vrati ga natrag u svijet živih. Međutim, kada ona konačno stigne, zaljubi se u sotonu, a nemanja ostaje lutati između granica svijeta živih i mrtvih", kazao je Luka Šipetić.

Pored Luke Šipetića koji je samostalno snimio i producirao album, na pjesmama su sudjelovali brojni glazbenici koji su doprinijeli jedinstvenom zvuku i atmosferi: Ana Kovačić na saksofonu, Leo Beslać na flauti, dok Tomislav Šušak, Luka Čapeta i Jerko Jurin potpisuju aranžmane i produkciju na posljednjem singlu, Opasne igre. Za mastering je zaslužan Dominik Kisić (Trophy Jump/jeboton), a cover art je djelo Dina Santaleze (Pridjevi).

Svoje egzotične i plesne zvukove Luka će podijeliti uz pomoć benda kojeg čine i Matej Perić, Karlo Lugarić, Laura Matijašević i Ana Kovačić. Ovog ljeta širit će plesne vibracije nastupima na Velvet festivalu na Krku, Festivalu Lastovo - Otok glazbe te u Šibeniku, dok će se zagrebačka i regionalna promocija albuma održati najesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:59