AVO KANTO U KULTNOM KLUBU

WORLD MUSIC SENZACIJA BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA U TVORNICI Bend jedinstvenog zvuka i strastvenih nastupa predstavit će najnovije pjesme

 BGKO / FACEBOOK
 

Nakon što su već dva puta u protekle tri godine rasprodali zagrebački klub Tvornica, Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO) 17. svibnja ove godine ponovno dolaze u kultni zagrebački klub gdje će premijerno predstaviti pjesme sa svojeg najnovijeg albuma "Avo Kanto" koji su izdali u ožujku prošle godine.

Bend je osnovan 2012. u Barceloni i prvotno ime glasilo mu je Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra.

Inspirirani elementima glazbene scene Barcelone, od latino-američkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne glazbe do elektronske jazz glazbe te fuzije rock’n’rolla i countryja BGKO stvaraju glazbu koja proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazza, romske glazbe i tradicionalnih kao i zaboravljenih glazbenih stilova raznih regija diljem Balkana i Europe.

Postavu čini internacionalno društvo glazbenika - Srbija, Italija, Francuska, Španjolska, Grčka i Ukrajina što je i doprinijelo posebnosti glazbenog izričaja ovog benda koji je doista specifičan, graciozan i emotivan.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra bend je koji svojim jedinstvenim zvukom i strastvenim nastupima kontinuirano oduševljava publiku i u vrlo kratkom roku postali su definitivno jedan od najutjecajnijih predstavnika nove world music scene u Europi.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) po cijeni od 70kn. Na dan koncerta ulaznice će koštati 90 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:46