LEGENDA NEZAVISNE GLAZBE

WOVENHAND Karizmatični David Eugene Edwards na Impulse festivalu u Rijeci

Tijekom posljednjih dva desetljeća Edwardsov rad u Wovenhandu i legendarnom 16 Horsepoweru inspirirao je i utjecao na generaciju glazbenika alternativne scene

Nakon ovogodišnjeg i više nego uspješnog prvijenca, Impulse festival dobiva svoj nastavak i u 2015. godini, od 20. do 26. travnja. U sedam proljetnih dana održat će se niz manifestacija koje kroz različite medije i umjetničke forme promišljaju glazbu.

Headliner ovogodišnjeg Impulsa projekt je karizmatičnog Davida Eugenea Edwardsa, kultni Wovenhand, koji su nastupili kao zvijezde zagrebačkog 15. Žedno uho festivala u svibnju ove godine. Posljednji od sedam izdanih albuma, Refractory Obdurate pokupio je sjajne kritike i Pitchforkovu osmicu.

Tijekom posljednjih dva desetljeća Edwardsov rad u Wovenhandu i legendarnom 16 Horsepoweru inspirirao je i utjecao na generaciju glazbenika alternativne scene. Zvuk Wovenhanda organski je patchwork folka, post-punka, gothic rocka i americane, spojen u mašinu Davidove nadahnute, ekspresivne izvedbe i konstantnog spiritualnog istraživanja.

Na trenutke žalostan i melankoličan, a na druge transcendetalan i moćan, Wovenhand je uvijek duhom i zvukom nezaboravan. Refractory Obdurate je remek-djelo koje prikazuje Wovenhandovo istraživanje glasnijih korijena nagoviještenim u prijašnjim albumima. Iako su i dalje na melodioznoj putanji, na Refractory Obdurate Wovenhand marširaju nabrijanom punk-rock energijom.

Koncert će se održati u OKC Palach u subotu, 25. travnja 2015.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 12:21