OSCARI ZA ELEKTRONIČKU GLAZBU

YAKKA, NAJBOLJI HRVATSKI DJ 'Domaću scenu sam pokorio, sada želim svirati vani'

 Danijel Meštrović

Sinoć je održana dodjela Oscara hrvatske elektroničke glazbe, nagrade Ambasador, a za najboljeg hrvatskog DJ-a proglašen je house majstor Domagoj Jakić Yakka.

- Od tri nominacije (DJ godine, album godine, remiks godine) nekako sam najviše priželjkivao nagradu za DJ-a godine. Došla je kao šlag na kraju jer taman punim deset godina službene DJ karijere za koji mjesec - kaže nam Yakka, dodajući da mu je posebno drago što je nagrada stigla od publike.

Ova mu je godina, kaže, doista bila izvanredna. Izdao je svoj prvi album “After Beach”, ujedno prvi hrvatski house album u posljednjih dvadesetak godina, a u 2018. je, procjenjuje, odradio stotinjak svirki, što bi značilo da je trećinu godine “u pogonu”.

Stati ne planira. Kod njega nema labavo, #samoyakko. - Svirke su tu, radim na tome da krenem više svirati izvan Hrvatske jer mi je to sad primarni cilj. Razmišljam o novom albumu koji bi lako mogao nositi naziv “After Beach 2” jer imam dosta sličnog materijala kao na prvom albumu, a super bi bio kao cjelina. Osim toga, očekujte uskoro cijeli moj prvi album remiksiran, izdavač Cruise Music radi punom parom na tome. A između toga bit će novih singlova i remiksa u mom aranžmanu - kaže nam perspektivni DJ.

Klub godine - Crkva

Ambasador je sinoć dodijeljen i u dvadesetak drugih kategorija. Rasturili su i momci iz Šibenika, udruga RatCat, koja je proglašena udrugom godine te dobila nagradu za razvoj i promicanje scene. Njihova špilja “The Cave” u kojoj su se ljetos održavali neobični partyji, ali je nažalost zatvorena jer je glazba smetala šišmišima, proglašena je konceptom godine, a nagrađeni su i za svoj “Opposite”, koji je najbolja nova klupska večer. Open air festivalom godine proglašen je Sonus, Moondance je najbolji festival domaćeg promotora i najbolji boutique festival, Petar Dundov je najbolji ambasador Hrvatske u inozemstvu, After Affair je najbolji regionalni DJ, a klub godine je riječka Crkva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 01:29