RADIO PREPORUKA

Za poklonike housea i deepa - Sveta misa petkom: Emisija koja na Yammatu ima kultni status

”MOJO SOUND SYSTEM BY
IVONA KOVAČEVIĆ”
V: Ivona Kovačević
Yammat, petkom 15.05 h do 17.00 h
Riječ je o emisiji ‘Mojo Sound System by Ivona Kovačević‘ koja na svakom kraju radnog tjedna donosi najbolje od housea i deepa

Sveta misa petkom? Da, i to na Yammatu od 15.05 do 17 sati. Riječ je o emisiji "Mojo Sound System by Ivona Kovačević" koja na svakom početku kraja radnog tjedna donosi najbolje od housea i deepa. Emisija nije sakralne tematike, no ima kultni status zbog kojeg su njezini slušatelji počeli baratati crkvenim vokabularom pa ju nazivaju svetom misom.

- Vikend počinje rečenicom: 'Dobar dan i dobro došli u Mojo Sound System, ja sam Ivona Kovačević' - kaže korisnik Twittera @mornarmotorist, sjajno oslikavajući značenje Mojo Sound Systema za one koji ga prate: kad Mojo počne, iz radija izlaze prvi odsjaji diskokugle, označavajući kraj tempa od devet do 17.

Sva izdanja Moja se na završetku emitiranja u eteru podižu na platformu Mixcloud pa su na njoj dostupna za naknadno preslušavanje.

Mixcloud u prosjeku ima 20 milijuna mjesečnih korisnika pa o izvrsnosti te emisije dovoljno govori činjenica da se uz tako kupusastu i sveobuhvatnu konkurenciju Mojo nerijetko probija na vrhove najslušanijih europskih top lista.

Osim što plovi u moru izvrsne glazbe, Ivona Kovačević odlična je i u upravljanju Mojo brodom; osvaja ne samo svojom selekcijom, nego i smirujućim i ugodnim glasom te nenametljivim, a opet informativnim opaskama o numerama koje pušta, ali i događanjima u društvu općenito.

Osim Ivone i Mojo Sound Systema, treba pohvaliti Yammat općenito. Itekako se ističu u moru radija kod kojih se pri slušanju stječe dojam da se u krug vrte pjesme koje se mogu nabrojati na prste jedne ruke.

Na Yammatu se glazba ne bira uključivanjem shuffle opcije, nego promišljeno i pomno, svaka je pjesma "hand picked". Imaju super selektore, a na njihovoj frekvenciji "sto dva - sve pet" sigurno ćete dobiti dnevnu dozu pozitive.

Preobrazba Palače šećerane u Muzej grada Rijeke

Fotoklub Rijeka, tj. Galerija Principij danas otvara izložbu dokumentarnih fotografija koje prate uređenje i preuređenje prostora Palače šećerane u Muzej grada Rijeke.

Ova izložba sadrži fotografije koje svjedoče o prenamjeni industrijskog objekta u instituciju kulture. Riječ je o Palači šećerane, tj. o dijelu bivše tvornice "Rikard Benčić" koji je od njezina raspada zjapio prazan i, štoviše, bio ruglo toga dijela grada.

U sklopu projekta Rijeka EPK odlučeno je da će se taj cijeli prostor bivše tvornice obnoviti u kvart kulture i dosad je tu već zaživio riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti, intenzivno se uređuje Dječja kuća i Gradska knjižnica, a završen je i

Muzej grada Rijeke o kojem i je ova fotografska priča, odnosno fotografski esej o uređenju i preuređenju Upravne zgrade Palače šećerane u Muzej grada Rijeke.

image
FOTODOKUMENTACIJA OBNOVE PALAČE
ŠEĆERANE
Rijeka, Galerija Principij, Ul. pod Voltun 4
18.00 h; ulaz slobodan
Matija Djanjesic/Cropix

"Quo vadis, Aida?" Jasmile Žbanić u Art-kinu Rijeka

Ovogodišnjeg bosansko-hercegovačkog kandidata za Oscara, hvaljeni film "Quo vadis, Aida?" Jasmile Žbanić, od večeras riječka publika može pogledati u Art-kinu Rijeka.

Film se bavi događajima vezanima neposredno uz pad srebreničke enklave i tragičnim posljedicama koje su iza toga uslijedile, a svoju je premijeru imao na prošlogodišnjem, 77. izdanju Venecijanskog filmskog festivala.

image
"QUO VADIS, AIDA?"
Rijeka, Art-kino, Krešimirova 2
19.15 h; ulaz 25 kn
Damir Krbec

Hommage Fotokemici na njenim filmovima i emulzijama

U Galeriji Prica u Samoboru danas se otvara izložba fotografija Silvestra Kolbasa koja je svojevrsni hommage tvornici fotografskih materijala Fotokemika, nekoć najznačajnijoj fotokemijskoj industriji na prostoru jugoistočne Europe, koja je obilježila fotografsku scenu druge polovine 20. stoljeća na prostorima Hrvatske i bivše Jugoslavije.

Zagrebačka filharmonija pod vodstvom maestra Krečiča u Laubi

Zagrebačka filharmonija u sklopu Crvenog ciklusa gostuje večeras u Kući za ljude i umjetnost Lauba gdje će pod ravnanjem maestra Simona Krečiča izvoditi djela Franza Schuberta i Ludwiga van Beethovena. Maestro Krečič umjetnički je ravnatelj Opere kazališta u Mariboru te svestran umjetnik - dirigent i promotor suvremene glazbe, ali i vrlo cijenjeni pijanist.

image
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA U LAUBI
Zagreb, Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23A
19.30 h; ulaz pretplata
Neja Markicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:43