Koncert u Laubi

Zagrebačka filharmonija svira najveće hitove grupe Queen. Vokalne dionice izvode - tromboni

Freddie Mercury
 Jean-claude Coutausse/Afp
Pripremaju i izravni prijenos koncerta na kojemu će izvest hitove poput ‘We Are The Champions‘ ili ‘Bohemian Rhapsody‘

Orkestar Zagrebačke filharmonije u svojem Off ciklusu najavljuje, u petak 22. siječnja, koncert u Kući za ljude i umjetnost Laubi, s programom posvećenom legendarnim britanskim rokerima, grupi Queen, čije će slavne skladbe izvoditi u posebnim aranžmanima s trombonima.

Iako u otežanim uvjetima potresa i pandemije, nakon Beatlesa, Zagrebačka filharmonija i u novoj kalendarskoj godini nastavlja aktivnosti najnovijim koncertom u Off ciklusu i glazbenom posvetom još jednome slavnom rock bandu, stoji u najavi.

Ovoga petka, iznimno u Laubi, Filharmoničari pripremaju simfonijsku posvetu karizmatičnim vladarima pozornice - britanskoj grupi Queen, dodaje se.

Kao i mnoge druge glazbene posvete i koncert u Off ciklusu donijet će i "Somebody to Love" i "Bohemian Rhapsody" i mnoge druge uspješnice legendarnih britanskih rockera, ali će ipak po nečemu biti sasvim poseban. Naime, znamenite vokalne dionice Freddieja Mercuryja i ostatka Queenovaca neće pjevati vokali, već će ih izvoditi - tromboni.

Novi, nesvakidašnji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišnjeg člana Zagrebačke filharmonije, njena trombonista i skladatelja Marina Rabadana.

Vokalne dionice preuzet će članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije, ugledni filharmonijski glazbenici Mario Šincek, Ivan Mučić, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a u pratećem bandu pridružit će im se prokušani rokeri Matija Moslavac na gitari, Boris Novak na bas gitari, Berislav Arlavi na klavijaturama i klaviru te Renato Palatinuš na bubnjevima.

Gudači Zagrebačke filharmonije dat će cjelokupnoj izvedbi poseban filharmonijski sjaj, a glazbenim društvom na sceni, u broju ogran,ičenom u skladu s epidemiološkim mjerama, ravnat će mladi maestro Veton Marevci.

Za brojne ljubitelje Queenovaca i poklonike Off ciklusa, Zagrebačka filharmonija priprema i izravni prijenos koncerta na linku.

Vječni hitovi poput "Somebody to Love", "The Show Must Go On", "We Are The Champions", "I Want to Break Free" ili "Bohemian Rhapsody" samo su dio programa posvećenog legendarnim britanskim rokerima. Rabadan najavljuje i više glazbenih iznenađenja te "skrivenih bisera" iz Queenove kraljevske pjesmarice, a Zagrebačka filharmonija poručuje "Isključite barem na trenutak probleme i uključite ono što svi najviše volimo - dobru glazbu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:13