DOBRA SVIRKA

Zagrebački Šank?! vraća se u Vintage Industrial Bar u pratnji kultne Alergije

Bend Šank

 Roberto Pavić
Ovaj ulični dalmatinski punk bend garantira uvijek dobru zabavu i skupno pjevanje uz bitne poruke

U četvrtak 13. travnja Šank?! se vraća u Vintage Industrial i to pratnji kultne zadarske Alergije i njihovog poznatog zvuka uličnog punk rocka koji traje gotovo 30 godina.

Zagrebački bend Šank?! Nastao je 2010. godine od četvorice prijatelja koji su do tada deset godina skupljali iskustva po raznim underground punk rock, hardcore i metal bendovima. Nakon par mjeseci izdali su album ‘Grad je naš‘ (2010.), koji je privukao pažnju na bend kod publike diljem Hrvatske i regije zemalja ex Yu.

Aktualni peti studijski album bi trebao izaći uskoro. Bend je u trinaest godina aktivnog sviranja dijelio stage s raznim velikanima: Dropkick Murphyes, Cock Sparrer, The Exploited, Perkele, Kud Idijoti i svirao bezbroj samostalnih koncerata diljem Hrvatske i ex Yu regije (uključujući Irsku). Od festivala su zapažene nastupe imali na: Beer fest Beogradu, Exit festival, Ferragosto jam, Bedem fest Nikšić, Dirty old fest.

Moćni i društveno angažirani tekstovi i energični nastupi čine ga jednim od najboljih live bendova u Hrvatskoj dok njihov punk rock radi promjene, osvješćuje publiku, a žestoke i melodične stvari pokazale su se kao dobitna kombinacija.

Šank?! je stvorio sada već nezaboravne himne poput "Grad je naš" ili "Zagreb gori", "Sve za kraj", "Na šank" ili "Naša stvar", a svaki koncert je obilježila izuzetna količina energije i euforije koja se osjeti na nastupima uživo. Zagrebački koncert bit će još jedna prilika uživo poslušati energične melodije iz Šank?! radionice i potrošiti grla uz njihovu punk rock kombinaciju.

Zadarska Alergija se nakon nepunih 14 godina vraća sa singlom ‘Krv i Znoj‘, koji je ujedno i prvi singl od četiri nova u nizu koji će ići do ljeta, i ujedno i najava albuma koji se priprema za kraj godine!

Ovaj ulični dalmatinski punk bend poznat po svojim pjevljivim refrenima i društveno socijalnom angažmanu sa žestokim punk rock temeljima, garantira uvijek dobru zabavu i skupno pjevanje uz bitne poruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:33