NASTAVAK POLEMIKE

‘Zašto bih morala špijunirati prijave natjecatelja za Lisinski kad sve piše javno. Još jedna neistina...‘

Kristina Bukojevic Flegar

 Damjan Tadic/Cropix
O pravu, struci rečene kandidatkinje pojma nemam, odnosno ne znam više od prosječno obrazovanih građana. Ali zato sigurno znam, kao i većina glazbenih kolega, mnoge reference ostalih kandidata

Kristina Bukojević Flegar, pravnica i pomoćnica za opće poslove u Dvorani "Vatroslav Lisinski", pismo objavljeno u Jutarnjem, a adresirano meni, završava kako je za nju diskusija završena.

Koja i kakva diskusija? Ako me pamćenje i arhivirani materijal služe, ja nisam ni s kim javno diskutirala osim s gđom Uršom Raukar. Najmanje s kandidatima za mjesto ravnatelja. Također nisam imala niti sam mogla imati uvid u natjecateljski materijal, ni njezin ni drugih. A zapravo me nije ni zanimao jer sam sve druge kandidate jako dobro poznavala. Kako i ne bih kad su tri gospođe i jedan gospodin javne osobe iz zajedničke struke. Glazbe! A gospođa pravnica to jedino nije, ali se vrijeđa kad joj se napiše da je anonimna. Što je suprotno JAVNOM? ANONIMNO dakako, i ne znam zašto bi to bila uvreda? I to bi bilo to glede nekakve moje navodno preuzete rečenice iz njezinoga programa. Neistina!

O pravu, struci rečene kandidatkinje pojma nemam, odnosno ne znam više od prosječno obrazovanih građana. Ali zato sigurno znam, kao i većina glazbenih kolega, mnoge reference ostalih kandidata. Pogotovo kandidatkinje koju je gradonačelnik odabrao. Biografija Nine Čalopek objavljena je, među ostalim, na stranicama Hrvatskoga društva skladatelja. Briljantna upravo u segmentima koje bi budući ravnatelj morao imati. Diplome dvaju humanističkih fakulteta, brojni domaći i međunarodni glazbeni, NE PRAVNI (!), projekti, priznanja struke GLAZBENE, ne PRAVNE, odasvud, inovacije u promišljanju i prezentaciji glazbe..

Zašto bih morala špijunirati njezine natjecateljske papire kad sve piše. JAVNO. Još jedna neistina gđe pravnice.

Više me se ne tiču niti njezina povrijeđena taština, ni dobar odgoj koji spominje, ni podrška zaposlenika (kojih?) koju zaziva. Tiče me se jedino struka, u ovom slučaju ne pravnička koju poštujem i koja je zasigurno u jednome dijelu poslovanja potrebna. Tiče me se GLAZBA udružena sa specifičnim znanjima i organizacijskim sposobnostima.

Moglo bi me se ticati i MOGUĆE poništavanja natječaja o kojem pravnica zbori, jer sam sigurna da se kolegica Čalopek ne bi u takvoj konstelaciji igrala svojim ugledom. Možda se upravo na to i računa? No to će dalje biti problem gradonačelnika, Upravnoga vijeća, sindikata pa i pravne službe čiji su eksponenti eto očito renesansni ljudi. Sve znaju! Ili su si možda ipak to samo umislili?!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:31