Arctic Monkeys

Zatišje oko novog albuma nije marketinški trik već osvježenje u doba prevelike izloženosti

Arctic Monkeys

 David Wala/Avalon/Profimedia
Na novi se album čeka tri godine. Podsjetimo da su karte za koncert u Puli planule u nekoliko sekundi.

Bubnjar Matt Helders nenametljivo je još u siječnju najavio da su planovi za sedmi album benda Arctic Monkeys u tijeku, a onda je uslijedilo jedanaest mjeseci gotovo pa posvemašnje tišine. Jedina kakva- takva informacija stigla je u kolovozu, iz Butley Prioryja, nekad samostana iz 14. stoljeća smještenog u divljini Suffolka, uz obalu, a danas popularnog mjesta za vjenčanja, otamo su se pohvalili riječima da "su posljednji mjesec dana imali bend koji je tu odsjeo i radio na albumu"

"Glazbenici vole akustiku u velikoj dvorani i salonu koji ima goleme zasvođene stropove. Slušati zvukove bubnjeva i klavira kako dolaze kroz otvorena dvokrilna vrata dok mi zalijevamo i plijevimo vrt bilo je lijepo iskustvo. Hvala vam, Arctic Monkeys.", napisali su tad u svojoj objavi iz Bultey Prioryja.

Post je po objavi uskoro bio i uklonjen sa stranica Butley Prioryja, jer glazbenicima nije bilo do toga da ih se izlaže očima javnosti dok rade na dugo očekivanom sedmom albumu benda.

Kao dokaz da u Bultery Prioryju nisu izmišljali ostala je fotografija snimljena ispred ulaza u zgradu i nakon toga nastao je muk.

Arctic Monkeys svoju su do sad zadnji objavljeni album, "Tranquility Base Hotel & Casino", napravili prije nešto više od tri godine.

Bend je šutio sljedeća tri mjesca sve dok Helders nije nedavno izjavio da novi album "ima smisla kad razmišljate o njemu u kontekstu posljednjeg albuma … to je teško opisati. Ne biste rekli da je to isti bend."

Do tada, informacije o bendu cure na kapaljku. Kritičari se slažu da Arctic Moneys ne koriste jeftine marketinške štosove da bi držali obožavatelje u napetom iščekivanju, već da je riječ o iskrenoj gesti glazbenika koji žele raditi u miru, stvarati najbolje što mogu, a među njima je i Mark Beaumont, koji smatra da je "tajanstvenost oko novog albuma osvježavajuća u doba pretjerane izloženosti".

Podsjetimo da su karte za koncert benda u Puli planule u nekoliko sekundi. Očekuje se hoće li biti drugog koncerta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:33