UMRLA POINTER SISTER

Zbog jedne će scene u hit filmu Anitu Pointer pamitit cijeli svijet: ‘Hugh Grant šašavo pleše na njen hit‘

The Pointer Sisters, 1973. 

 Photoshot/retna/Avalon/Profimedia/Photoshot/retna/avalon/profimedia
Pointer Sisters dale su obol povijesti glazbe, a njihovi hitovi, među kojima su ‘I‘m So Excited‘, ‘Slow Hand‘, ‘Fire‘, i dalje se pamte

Grammyjima nagrađena američka ženska grupa Pointer Sisters, koja je žarila i palila tijekom sedamdesetih i osamdesetih, izgubila je jednu od svojih osnivačica, Anitu Pointer. Pointer Sisters dale su obol povijesti funk, soul, dance i R&B glazbe, a njihovi hitovi, među kojima su "I‘m So Excited", "Slow Hand", "Fire", i dalje se pamte.

Ipak, u recentnije vrijeme, možda najčešća asocijacija na ovu uspješnu glazbenu grupu mogao bi biti filmski prizor koji je zauzeo prominentno mjesto u pop kulturi.

Tko god je ijednom pogledao "Love Actually", popularni britanski i nezaobilazni božićni film Richarda Curtisa, vjerojatno će zauvijek pamtiti scenu u kojoj pomalo zbunjeni i otkačeni premijer (kojeg interpretira neodoljivo šarmantni Hugh Grant) pleše na pjesmu "Jump (For My Love)" vokalne grupe Pointer Sisters.

Budući da je ovaj topli film o ljubavi te zajedništvu i nakon dvadeset godina i dalje jedan od najpopularnijih božićnih filmova, pjesmu Pointer Sisters mnogi će i dalje pjevušiti, barem u vrijeme blagdana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:45