U ROTTERDAMU

ZBOG KORONAVIRUSA UPITNO I ODRŽAVANJE EUROSONGA 'Situacija je vrlo ozbiljna, moramo zdravlje staviti na prvo mjesto'

 Roberto Finizio / AFP
 

Ovogodišnje izdanje popularnog glazbenog natjecanja Eurosong trebalo bi se održati sredinom svibnja u Rotterdamu, no kako nizozemski mediji izvještavaju, postoji mogućnost da se to ipak ne dogodi. Razlog tome je koronavirus koji se sve više širi Europom te u pitanje dovodi sigurnost ljudi, javlja Slobodna Dalmacija.

Nakon prošlogodišnje pobjede Duncana Laurencea s pjesmom 'Arcade', Nizozemska bi trebala peti put po redu biti domaćin popularnog glazbenog natjecanja, kojeg fanovi iz cijele Europe s radošću očekuju. No, čini se upitnim hoće li do toga ove godine uopće doći ili će natjecanje možda biti odgođeno.

- Ako širenje virusa dotada ne bude kontrolirano ne bi bilo pametno dovesti toliko ljudi na jedno mjesto. Moramo razmišljati o tome i staviti zdravlje na prvo mjesto, a organizatori su i sami svjesni tog potencijalnog problema. Moguće je da se virus brže i efikasnije širi u zimskim mjesecima zbog prirode zaraze te da ćemo u svibnju već stajati bolje, ali trenutačno je situacija vrlo ozbiljna i mnoge manifestacije morat će biti otkazane - izjavio je tamošnji virolog Ab Osterhaus za nizozemske medije.

Ingrid Adriaanse iz organizacije Eurosonga navodi: "sve nadgledamo i spremni smo na sve situacije. Na temelju toga vršimo redovite provjere jesu li potrebne dodatne mjere."

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Zit jij al in de Songfestival bubbel? Wij wel! We kunnen niet wachten om te zien welke heerlijke liedjes er straks in Rotterdam gezongen worden. Maar het Songfestival staat ook bekend om zijn eigenaardige artiesten, valse noten en slechte teksten. En om jouw Songfestival voorbereiding te kickstarten hebben we voor jou een muziekbingo gemaakt met de meest opmerkelijke, gedenkwaardige en ronduit slechte Songfestival liedjes ooit. Check de link in onze bio! . . . . . . . #songfestival #eurovision #esc #songfestival2020 #eurovision2020 #eurovisie #arcade #duncan #rotterdam #eurovisionsongcontest #edsiliarombley #esf #avrotros #netherlands #eurovisiesongfestival #thenetherlands #teamduncan #jansmit #chantaljanzen #rotterdam2020 #duncanlaurence #fan #diehardfan #fangirl #esc2020 #eurovision2020 #songcontest #didgames #muziekbingo #discobingo

Objavu dijeli Didgames (@didgames)

Početkom travnja, točnije petog u mjesecu u Rotterdamu je planiran i maraton na kojem se očekuje veliki broj stranaca, no iz organizacije navode da trenutno nema potrebe za otkazivanjem. Svakodnevno prate situaciju sa širenjem virusa i zaraženima te da će sukladno s novim saznanjima biti u pripravnosti djelovati, piše Slobodna Dalmacija.

Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije u subotu

Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2020 održat će se u subotu 29. veljače, a izravan prijenos bit će na Prvom programu HRT-a i Drugom programu Hrvatskog radija.

Odlukom žirija i glasovima publike bit će odabran predstavnik ili predstavnica koji će Hrvatsku predstavljati u drugom dijelu prve poluzavršnice Eurosonga 12. svibnja.

Uz popularnu izraelku Nettu, pobjednicu Eurosonga 2018., u šou ovogodišnjeg programa Dora nastupit će i naš prošlogodišnji pobjednik Roko Blažević, koji nas je predstavljao na Eurosongu u Tel Avivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:06