U ROTTERDAMU

ZBOG KORONAVIRUSA UPITNO I ODRŽAVANJE EUROSONGA 'Situacija je vrlo ozbiljna, moramo zdravlje staviti na prvo mjesto'

Roberto Finizio / AFP

 

Ovogodišnje izdanje popularnog glazbenog natjecanja Eurosong trebalo bi se održati sredinom svibnja u Rotterdamu, no kako nizozemski mediji izvještavaju, postoji mogućnost da se to ipak ne dogodi. Razlog tome je koronavirus koji se sve više širi Europom te u pitanje dovodi sigurnost ljudi, javlja Slobodna Dalmacija.

Nakon prošlogodišnje pobjede Duncana Laurencea s pjesmom 'Arcade', Nizozemska bi trebala peti put po redu biti domaćin popularnog glazbenog natjecanja, kojeg fanovi iz cijele Europe s radošću očekuju. No, čini se upitnim hoće li do toga ove godine uopće doći ili će natjecanje možda biti odgođeno.

 

- Ako širenje virusa dotada ne bude kontrolirano ne bi bilo pametno dovesti toliko ljudi na jedno mjesto. Moramo razmišljati o tome i staviti zdravlje na prvo mjesto, a organizatori su i sami svjesni tog potencijalnog problema. Moguće je da se virus brže i efikasnije širi u zimskim mjesecima zbog prirode zaraze te da ćemo u svibnju već stajati bolje, ali trenutačno je situacija vrlo ozbiljna i mnoge manifestacije morat će biti otkazane - izjavio je tamošnji virolog Ab Osterhaus za nizozemske medije.

Ingrid Adriaanse iz organizacije Eurosonga navodi: "sve nadgledamo i spremni smo na sve situacije. Na temelju toga vršimo redovite provjere jesu li potrebne dodatne mjere."

 

Početkom travnja, točnije petog u mjesecu u Rotterdamu je planiran i maraton na kojem se očekuje veliki broj stranaca, no iz organizacije navode da trenutno nema potrebe za otkazivanjem. Svakodnevno prate situaciju sa širenjem virusa i zaraženima te da će sukladno s novim saznanjima biti u pripravnosti djelovati, piše Slobodna Dalmacija.

Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije u subotu

Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2020 održat će se u subotu 29. veljače, a izravan prijenos bit će na Prvom programu HRT-a i Drugom programu Hrvatskog radija.

Odlukom žirija i glasovima publike bit će odabran predstavnik ili predstavnica koji će Hrvatsku predstavljati u drugom dijelu prve poluzavršnice Eurosonga 12. svibnja.

Uz popularnu izraelku Nettu, pobjednicu Eurosonga 2018., u šou ovogodišnjeg programa Dora nastupit će i naš prošlogodišnji pobjednik Roko Blažević, koji nas je predstavljao na Eurosongu u Tel Avivu.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo