U ZAGREBU 14. STUDENOG SVIRAJU FOLK ZVIJEZDE

Želja nam se ipak ispunila. U Tvornicu stižu Fleet Floxes

ZAGREB - Na listi najpoželjnijih gostovanja ime oregonskog folk-rock benda Fleet Foxes kotira vrlo visoko pa potvrda njihovog koncerta 14. studenoga u Tvornici doista raduje.

Kritiku, a potom i publiku, Fleet Foxes osvojili su istoimenim debi albumom koji je 2008. za divno čudo, unatoč posve suprotnim trendovima, u Velikoj Britaniji postigao platinastu nakladu.

Premda Fleet Foxes zvuče poput indie-folk reinkarnacije Crosby, Stills Nash & Younga i Simona & Garfunkela, Fairport Conventiona i srodnika The Banda i Dylana, ali i osunčane psihodelije Beach Boysa kasnih 60-ih i klasika baroknog rocka i popa, njihove pjesme zazvučale su svježe i osobeno u dominantnoj konstelaciji popularne glazbe posljednjih godina.

Ovogodišnjem albumu “Helplessness Blues” nedostaje faktor iznenađenja s prvijenca, no ipak je to lijepo djelo o zamorenosti ljudi vlastitim životima pa čak i ljubavlju. Iako pomalo sumoran set pjesama zbog čijeg je stvaranja i snimanja lider benda Robin Pecknold prekinuo i ljubavnu vezu, “Helplessness Blues” ušao je u top 5 najprodavaniih albuma u Americi, Britaniji i Skandinaviji, a može se očekivati i da će koncert Fleet Foxesa u Tvornici biti rasprodan ili barem vrlo dobro posjećen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:52