KREATIVKA IZ SALZBURGA

ŽENA NA ČELU ORKESTRA ZAGREBAČKE FILHARMONIJE Pod palicom Elisabeth Fuchs

Koncertnu večer otvorit će mladi i talentirani violončelist Kian Soltani koji se svojim glazbenim uspjesima istaknuo u najvišem rangu današnje, nove generacije solo čelista

ZAGREB – U petak, 31. siječnja na koncertu Plavog ciklusa u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, nakon dugo godina, orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će i jedna dirigentica. Elisabeth Fuchs utemeljiteljica je Mlade filharmonije Salzburga, i danas poznate kao Filharmonija Salzburga, a ravnala je brojim europskim orkestrima.

Otvorenost za kreativne i napredne projekte kao što su cross-over produkcije s gradskom plesnom scenom koje kombiniraju ples i umjetnost, nijemi filmovi uz živu orkestralnu pratnju kao i inventivne ideje poput tri baleta Stravinskoga na jednom koncertu, čine njeno umjetničko djelovanje osobito osebujnim, a iskustvo stečeno kroz raznovrsne projekte koji povezuju različite umjetnosti – neprocjenjivim.

Koncertnu večer otvorit će mladi i talentirani violončelist Kian Soltani koji se svojim glazbenim uspjesima istaknuo u najvišem rangu današnje, nove generacije solo čelista. Cijenjen zbog svoje duboke glazbene strasti i potpunog ovladavanja violončelom, zagrebačka publika imat će ga prilike čuti i vidjeti u izvedbi jednog od omiljenih djela solo violončelističke literature - Koncertu za violončelo u h-molu Antonína Dvořáka.

Odmah zatim slijedi Dvořákova 6. simfonija u D-duru, djelo koje zauzima posebno mjeso u njegovom opusu jer je upravo njime postigao potpunu zrelost kao skladatelj simfonija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 21:38