'CONTEMPORARY, YET FUN!'

ŽESTOK INTRO U NOVU GODINU Od mađarskog rocka i madrigala do parlando burleski, Ansambl Antiphonus baca mamac onima koji ne vole suvremenu glazbu

Ansambl Antiphonus, pod ravnanjem umjetničkog voditelja i dirigenta Tomislava Fačinija, u novu godinu kreće žestoko, s prvim ovogodišnjim koncertom Contemporary, yet fun! koji, osim vrhunskih skladbi s pomno biranog glazbenog menija, svojom raznolikošću i crescendom nudi pregršt dobre zabave.

Uz gosta Pavla Mašića, virtuoza na čembalu, te poneka iznenađenja, Antiphonusovci će svojom jedinstvenom glasovnom interpretacijom obojiti ambijentalni atrij Muzeja za umjetnost i obrt, i to u sljedeći utorak 30. siječnja, od 20 sati.

„Što se krije pod ovom pseudokrilaticom? Krije se, zapravo, naš mamac vjernoj publici Antiphonusa, a osobito onima koji ne vole suvremenu glazbu. Da, ovaj smo koncert osmislili baš za njih i one koji se rado izlažu riziku, pa makar i uz estetske ograde; na koncu, koji djelo krasi, koncert je i za sve koji Antiphonusu dovoljno vjeruju, da će i bez oglašenog menija naručiti dnevnu ponudu... pa nije valjda otrovno!", poručuje u najavi vođa ansambla Tomislav Fačini.

Uz četiri Nonsens-madrigala Györgyja (a i Sándora) Ligetija, na tekstove Carrollove Alice u zemlji čudesa ili teutonskog dječjeg poučnog štiva Struwwelpeter, program obuhvaća sve tri autorove skladbe za čembalo pod prstima Pavla Mašića, od čega poneke na novom akademskom virginalu naslova Continuum, Passacagia ungherese i Hungarian Rock; zatim nekoliko morceaux minimalistiques perkusivne provenijencije, dvije parlando burleske, a tu je i par uobičajenih ex tempora...

Ulaznice možete nabaviti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt (po cijeni od 90 kuna te 50 za studente i umirovljenike), kao i putem entrio.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:31