KONCERT U MSU

ZVUCI ARGENTINE Jazz orkestar HRT-a otvara sezonu uz gostovanje saksofonista Javiera Girotta

 HRT
Talijansko-argentinski saksofonist, multiinstrumentalist i skladatelj Javier Girotto već je desetljećima nezaobilazna osobnost talijanskog i europskog jazza

Prvi ovosezonski koncert iz Jazz ciklusa Jazz orkestra HRT-a održat će se u srijedu, 5. listopada u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti pod vodstvom šefa dirigenta Andreasa Marinella, a njihov gost bit će saksofonist Javier Girotto.

Talijansko-argentinski saksofonist, multiinstrumentalist i skladatelj Javier Girotto već je desetljećima nezaobilazna osobnost talijanskog i europskog jazza.

Veteran u suradnjama s velikim imenima svjetske jazz scene (Bob Mintzer, Randy Brecker i Ralph Towner samo su neki od njih), u svojoj najnovijoj fazi istražuje svoje korijene u popularnoj argentinskoj glazbi, kroz komorne kontekste, poput sastava AIRES Tango i sjajnog dua s harmonikašem Lucianom Biondinijem, ali i kroz orkestralne i simfonijske formacije, primjerice s Jazz orkestrom Concertgebouwa, Big Bandom WDR-a i Simfonijskim orkestrom iz Sofije.

Na ovom koncertu publika će imati prigodu otkriti svjetovnu glazbenu tradiciju te veličanstvene zemlje smještene između Anda i Patagonije, obogaćenu improvizacijama i interpretacijama izvanrednog umjetnika koji spaja dva svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:54