OPORAVLJA SE

IZ BOLNICE NA KUĆNU NJEGU Legendarni glumac Boris Buzančić imao moždani udar, oduzeta mu je lijeva strana

Poznati je glumac sve do nedavno bio aktivan na kazališnim daskama
Zagreb, 170210.Prvi zagrebacki gradonacelnik (od 90. godine) Boris Buzancic.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

Glumac Boris Buzančić prije mjesec dana doživio je moždani udar zbog kojeg mu je oduzeta lijeva strana. U utorak je pušten iz bolnice, ali kako živi na četvrtom katu zgrade, 85-godišnjak je trenutačno smješten u Dom za umirovljenike. Glumac koji je odigrao brojne kazališne i filmske uloge sve do bolesti bio je aktivan u kazalištu Gavella. Tako je igrao u predstavi “My Little Corner of the World”.

Nadaju se opravku

- Boris više nije u bolnici već se sad oporavlja na kućnoj njezi. Svi se ovdje u Gavelli nadaju kako će brzo ozdraviti i što prije nam se opet pridružiti na sceni - kaže Martina Matota iz kazališta Gavella. Prilično aktivni 85-godišnjak, osim petstotinjak kazališnih uloga, tijekom svoje karijere snimio je i čak sedamdesetak filmskih uloga, a jedna od njih je i ona u “Velom mistu” gdje je igrao gradonačelnika Dotura Vicu. Zanimljivo je da je i u stvarnom životu jedno vrijeme bio gradonačelnik. Naime, nakon izbora 1990. godine postao je jedan od čelnih ljudi HDZ-a i prvi gradonačelnik Zagreba nakon osamostaljenja Republike Hrvatske.

Pobjegao iz politike

- Požalio jesam što sam sjeo u gradonačelničku fotelju, ali nisam mogao natrag. Čim sam završio svoj mandat, shvatio sam koliko su svi zapravo korumpirani - komentirao je godinama kasnije. Krajem 90-ih se povukao te se opet posvetio glumi. Velika podrška u životu bila mu je njegova supruga Katja s kojom se oženio 1957. te su dobili kći Anu i sina Ivana. No, nakon što je Katja preminula, Buzančić je ljubav našao u zagrljaju Evice Fici, udovice njegova kolege Ivice Ficija.

- S glumicom Anom Karić glumio sam pola stoljeća, ali moja Evica je ne može smisliti. Pataloški je ljubomorna na nju - otkrio je glumac detalje iz svoje intimne veze u jednom intervjuu. A kolege ga upravo zbog te njegove iskrenosti, ali i njegova rada iznimno cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:36