ZKM

Adrian Pezdirc najbolji mladi glumac na međunarodnom festivalu MESS

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

ZAGREB - Glumac Zagrebačkog kazališta mladih Adrijan Pezdirc dobio je za ulogu u predstavi ZKM-a "Ono što nedostaje" Nagradu Rejhan Demirdžić za najboljeg mladog glumca na nedavno završenom 58. međunarodnom kazališnom festivalu MESS 2018. u Sarajevu, priopćio je u utorak ZKM.

Na 58. internacionalnom teatarskom festivalu MESS izvedene su 23 predstave iz 17 zemalja, a Grand Prix je osvojila predstava talijanske skupine Collettivo Cinetico "Sylphidarium-Maria Taglioni na terenu".

Zlatne lovorove vijence za režiju i najbolje glumačko ostvarenje dobili su Alessandro Serra za režiju predstave "Macbettu" Compagnie Teatropersona i Enkidu Khaled za ulogu u predstavi "Bagdad".

Intimistički komad "Ono što nedostaje", po tekstu Tomislava Zajeca i u režiji Selme Spahić, premijerno je postavljen u prosincu 2017. u ZKM-u. Uz Pezdirca u predstavi glume Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Nataša Dangubić, Doris Šarić Kukuljica i drugi.

Predstava je na Marulićevim danima održanim u travnju osvojila nagrade Marul za suvremeni dramski tekst i za umjetničko ostvarenje koja je dodijeljena kostimografkinji Doris Krstić.

Adrian Pezdirc član je ZKM-a od 2016., a dosad je igrao u predstavama "Tit Andronik", "Radnice u gladovanju", "Črna mati zemla", "Sherlock Holmes", "Pad", "Leda", "Buđenje proljeća" i "Garaža". Trenutačno ulogu u predstavi "Huddersfield", koja će premijerno biti izvedena 27. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:51