PO KNJIZI IVICE IVANCA

AFIRMACIJA MLADIH KAZALIŠNIH UMJETNIKA Najljepši posao na svijetu, besplatno u Trešnji

 GK Trešnja
Besplatna izvedba 16. veljače u 18 sati

Što se događa iza kazališnih kulisa? Tko je sve zaslužan za nastanak jedne kazališne predstave? 'Najljepši posao na svijetu' nas vodi u labirint kazališnih hodnika na kojima pratimo proces nastanka jedne kazališne predstave i mnoštvo šarolikih likova - mladog glumca koji ide na audiciju, redatelja koji se boji prve probe, balerine i operne pjevače, ali i scenografa, kostimografa, inspicijenta i rekvizitera, sve one bez kojih je jedan prosječan dan u kazalištu - nezamisliv. U otkrivanju i stvaranju kazališne čarolije naši se junaci neće snaći bez publike, koja će tako na neki način postati glavni junak.

"Naša priča o kazalištu posveta je svima onima koje ne možemo vidjeti na sceni, a bez kojih je jedan dan u kazališnom životu nezamjenjiv, ali i svoj onoj djeci koja su se zaljubila u kazalište i odlučila se u njemu igrati čitavog života. Nadamo se da će biti i poziv djeci da se zaljube u najljepši posao na svijetu", stoji u najavi predstave.

Trešnjin program Četvrtak u Trešnji, pokrenut s ciljem afirmacije mladih kazališnih umjetnika, u studenom 2016. ugostio je predstavu Kod Peregrinovih redatelja Paola Tišljarića, a u četvrtak 16. veljače u 18 sati predstavlja novu predstavu 'Najljepši posao na svijetu'.

Predstavu "Najljepši posao na svijetu" prema motivima kultne knjige za djecu Ivice Ivanca režirao je Hrvoje Korbar koji i supotpisuje adaptaciju teksta s dramaturginjom Sunčicom Sodar. U predstavi igraju Kruno Bakota, Karlo Mlinar/Robert Španić, Silvio Mumelaš, Katarina Strahinić i Iva Šimić, kostimografiju potpisuju Ani Adulmar i Ana Mikulić, scenski pokret Nikolina Medak, a produkciju Tajana Bakota.

GK Trešnja

Trajanje predstave je 50 minuta, ulaz je besplatan, a ulaznice možete preuzeti na blagajni Gradskog kazališta Trešnja 2 sata prije izvedbe. Rezervacije nisu moguće. Preporučena dob je 6-9 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:37