DRAMA OKO IZBORA RAVNATELJA

BUNA U TEATRU: 'DOSTA NAM JE!' Glumci ZKM-a odlučili: Nećemo provesti izbore niti imenovati svojeg kandidata u novo Kazališno vijeće!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

Drama oko izbora ravnatelja Zagrebačkog kazališta mladih ne stišava se ni nakon nekoliko mjeseci. Nakon što je Gradska skupština krajem ožujka razriješila dužnosti članove Kazališnog vijeća i imenovala nove, kazališni umjetnici su odlučili kako neće provesti izbore niti imenovati svojeg kandidata u to novo vijeće. Tvrde kako će vijeće moći normalno raditi unatoč nedostatku jednog člana, a njihova odluka je simbolički način da pokažu kako im je dosta te da ne žele više biti dio priče oko imenovanja novog vodstva.

- Skupština je izabrala vijeće, koje je odabralo kandidata, a njega je Skupština odbila i maknula Vijeće, navodeći lažne razloge za to. Nema smisla da u takvom Vijeću imamo svojeg člana. Dosta nam je i više nećemo biti dio toga - kažu glumci.

U međuvremenu je stigao službeni odgovor ZKM-a.

- Glumački ansambl, nakon ostavke dotadašnjeg člana, još uvijek nije izabrao novog člana Kazališnog vijeća iz redova kazališnih umjetnika.

Unatoč ovoj činjenici nedostatka člana Kazališnog vijeća iz redova umjetnika, Vijeće može djelovati i donositi sve odluke (većinom glasova prisutnih) od časa kada je konstituirano.

Sukladno odredbama Statuta ZKM-a, Kazališno vijeće se može konstituirati, ako je imenovana većina članova vijeća, te stoga činjenica da nije izabran član vijeća iz redova kazališnih umjetnika ne utječe na zakonitost daljnjeg rada Kazališnog vijeća Zagrebačkog kazališta mladih - kažu u ZKM-u za Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:28