DRAMA HNK

Četiri predstave HNK na četiri pozornice; u Belgiji, Rijeci, Vinkovcima te Zagrebu

Fafarikul

 /Hnk
Najnovija dramska predstava ‘Fafarikul‘ nastala je prema zbirkama priča Đurđice Ćilić, a režirao ju je Ivan Planinić

Drama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu ovoga će petka, 23. veljače, svoj bogat program predstaviti na gostovanjima širom Hrvatske, ali i europskim gostovanjem. U istome danu autorski projekt Bobe Jelčića, predstava Sorry gostuje u belgijskom Théâtre de Liège, a drama– Enigmatske varijacije u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Istovremeno, predstava Kad svijeće dogore bit će dio Virkasa – Virovitičkih kazališnih susreta, dok će zagrebačka publika moći pogledati najnoviju dramsku predstavu Fafarikul.

image

Enigmatske varijacije

/Hnk

Predstava Sorry autorski je projekt Bobe Jelčića, osmišljen kao kazališni proces u kojemu glumci Drame HNK u Zagrebu i studenti Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu zajedno demonstriraju arhetipske priče o naizgled jednostavnim odnosima, društvenim pitanjima i svakodnevnim emocijama. Glavnu ulogu tumači prvakinja Drame Jadranka Đokić. Predstava je nastala u sklopu projekta Prospero – prošireno kazalište, koji okuplja devet kazališta iz devet zemalja EU-a, između ostalog i belgijsko kazalište Théâtre de Liège u kojemu drama zagrebačkoga HNK-a izvodi predstavu 23. i 24. veljače.

Drama Enigmatske varijacije Éric-Emmanuela Schmitta u režiji Neve Rošić, nastala u koprodukciji s HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, ponovno se vraća na riječku scenu. U ulogama su dva dramska prvaka, riječki Aleksandar Cvjetković kao pisac i nobelovac i zagrebački Luka Dragić u ulozi novinara.

image

Kad svijeće dogore

/Hnk
image

Sorry

/Hnk

Jubilarni, dvadeseti Festival regionalnog teatra u Virovitici - Virkas, ugostit će predstavu Kad svijeće dogore, dramu režiranu prema romanu Sándora Máraia i adaptaciji Christophera Hamptona u režiji Branka Ivande, ostvarenu u koprodukciji s Teatrom Erato. Uloge tumači troje sjajnih glumaca HNK-a u Zagrebu – Zrinka Cvitešić, Goran Grgić i Siniša Popović.

Najnovija dramska predstava Fafarikul, koja je nastala prema zbirkama priča Đurđice Čilić Fafarikul i Novi kraj i koju je režirao Ivan Planinić, izvodi se u Tonskoj dvorani zagrebačkoga HNK-a. Glume Darija Lorenci Flatz, Živko Anočić, Vlasta Ramljak i Franjo Kuhar. Predstava je praizvedena 18. veljače i već bilježi sjajne kritike i reakcije publike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:02