HRVATSKA GLUMICA

‘Da, na Tinderu sam upoznala svoju ljubav i ne sramim se to reći! Dapače...‘

Marija Kolb, glumica iz Zagreba

 Robert Fajt/Cropix/Cropix
Predstava je nastala u suradnji Malog Teatra i Kazališta KNAP. Premijerno će se izvesti 2. prosinca u 20 sati u Kazalištu KNAP.

Ovih dana na zagrebačkim kazališnim daskama priprema se predstava Tinderella, komedija o online sreći, u kojoj se spajaju dvoje naoko nespojivih partnera – stand-up komičar Goran Vinčić Vinča i nagrađivana glumica Marija Kolb. Suvremena bajka za odrasle, uz pregršt živopisnih likova iz aplikacija za spojeve, iskre strasti koje frcaju između njih zagrijat će svačiju maštu i – srce.

Da nije riječ samo o plitkoj komediji, nego o satiri koja progovara o bitnim temama, govori nam glumica Marija Kolb:

"Činjenica je da su se aplikacije za dejtanje uvukle u našu svakodnevicu i drastično promijenile način na koji se upoznajemo i "sparujemo". I upravo o tome govori naša nova predstava Tinderella. Osim što nam aplikacije pružaju mogućnost da upoznamo nekoga tko nije iz naše branše ili krugova u kojima se krećemo, postoji i puno opasnosti kojih moramo biti svjesni. One se tiču prvenstveno sigurnosti, ali i negativnog utjecaja na samopouzdanje. Izloženi smo i pod pritiskom konstantnog prikazivanja sebe u boljem svjetlu. Na tim aplikacijama uglavnom odbijamo ljude, ali i bivamo odbijenima. Kompleksnost i težinu cijelog ovog novog načina "dejtanja" psiholozi i sociolozi tek pokušavaju raslojiti.

Ja sam imala sreću da sam na Tinderu upoznala divnog dečka koji me nakon skoro dvije godine prijateljstva i "osvojio". I on je, kao i moj partner u predstavi Goran Vinčić malo jače građe, al to mi uopće ne smeta. Dapače, sviđa mi se što je za glavu viši i skoro duplo teži.

image

predstava Tinderella

/Press

Gušt mi je raditi s Goranom. Osim što nas na probama stalno nasmijava, divim se njegovoj snazi. Uživam posebno u plesu i koreografijama jer me digne u zrak kao uteg od 5 kila i izvrti da zaboravim na strane svijeta. Srećom moj dečko Ivan ima razumijevanja za specifičnosti posla kojim se bavim, podržava me i nema ljubomorne ispade. A upravo razumijevanje i podrška ključni su za svaku stabilnu vezu, bila ona s Tindera ili ne."

"Pogledajte Vinču s glumicom u klinču", poručuje Igor Baksa, autor nove hit-predstave Malog teatra "Tinderella". Goran Vinčić Vinča, nedavno je napunio Lisinski, a uskoro ga možete vidjeti kao glumca na kazališnim daskama.

"Velik mi je izazov glumiti u kazališnoj predstavi, budući da je to mnogo zahtjevnije od stand-upa", rekao je Goran ovom prigodom:

"Tim više što ovdje ne glumim samo jednu, nego nekoliko različitih uloga. Sve me to jako zabavlja, ali me i čudi. Prvo, kako je jedna profesionalna produkcija za ovaj projekt uzela ovoliko netalentiranog glumca poput mene i drugo - kako su mogli angažirati komičara bez akademije?"

Upečatljivu glazbu potpisuje Luka Tralić Shot (kojeg znamo iz hip-hop sastava Elemental), a osim pjevanja songova glumci će svoju vatrenu igru i otplesati pod koreografskom palicom plesne dive Almire Osmanović. Kostimografiju potpisuje Katarina Radošević Galić, a fotografiju Mirna Bartolić.

"Tinderella" je nastala u suradnji Malog Teatra i Kazališta KNAP. Premijerno će se izvesti 2. prosinca u 20 sati u Kazalištu KNAP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:41