Tri soprana

Dame iz Zbora HNK u 5 ujutro pjevat će na Mađerkinom bregu

Tri soprana, One, promo/Mia Domaćina

 Mia Domaćina
Mia, Mima i Ana djeluju još od 2019. godine pod imenom ONE, a ovo ljeto njihov je nastup traženiji no ikad

Tri soprana iz Zbora zagrebačkog HNK, Mima Karaula, Mia Domaćina Topalušić i Ana Zebić Kostel, s diplomom Muzičke akademije i iskustvom solističkih uloga u operi, djeluju još od 2019. godine pod imenom ONE, a ovo ljeto njihov je nastup traženiji no ikad u nekoliko godina postojanja.

Pjevat će 14. lipnja ispred katedrale sv. Petra u Đakovu za Udrugu žena za borbu protiv raka dojke "Roseta", 16. lipnja na zatvaranju festivala ForestFest Radoboj, 21. lipnja će u 5 ujutro obilježiti ljetni solsticij u općini Štrigova na Mađerkinom bregu, krajem lipnja su u Fužinama na jezeru Bajer, 26. srpnja su u Orebiću na koncertu za Ligu protiv raka, a u kolovozu na otoku Drveniku Velom.

- Svi nastupi imaju podjednaku važnost jer na svakom od njih imamo isti cilj, a to je izazvati kod slušatelja osjećaj koji će pamtiti još dugo - kaže Mia Domaćina.

Program koji izvode na koncertima čine popularniji brojevi operne literature, mjuzikala i filmskih hitova, ali i poznati hrvatski klasici u novom aranžmanu.

Do osnivanja Tri soprana ONE je došlo 2019., kada je djevojke njihov kolega Ivo Gamulin Gianni pozvao da mu budu gošće na koncertu u Klovićevim dvorima. Zatim su nastupile i na gala božićnom koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

- Nakon što smo otpjevale nekoliko pjesama u tako zanimljivom troglasju, osjetile smo da bi to moglo biti nešto interesantno publici. Odlučile smo da ćemo pokušati na taj način približiti klasičnu glazbu široj publici. Kolegice smo, no osnovati trio činilo nam se zanimljivo jer smo htjele operne arije, ali i poznate songove iz mjuzikala i filmova obraditi na nama poseban i jedinstven način. Obrade za pjesme radimo same i za sada imamo jako pozitivne reakcije publike - nastavlja Mia Domaćina.

Od 2019. do sada nastupale su po cijeloj Hrvatskoj, nerijetko u povodu različitih prigoda; Advent, rođendan Milke Trnine, Praznik rada, Dan žena, Valentinovo, dan nekog grada...

image

Tri soprana/promo fotografije, Mia Domaćina

Mia Domaćina

- Složit ćemo se da nam je zanimljiv i vrlo drag moment u našem dosadašnjem radu dan kada smo snimale svoj prvi spot, za obradu tradicionalne božićne narodne pjesme "Oj, djetešce moje drago". Pravoj božićnoj čaroliji doprinijelo je samo mjesto snimanja spota, prekrasna utvrda Stari grad u Đurđevcu, a imale smo i super ekipu oko sebe (glazbena produkcija Goran Kovačić, videoprodukcija Beyond Pines Films). U planu nam je na ljeto snimiti novi spot, s istom ekipom s kojima smo kliknuli na prvu, a to nam je jako bitno za stvaranje glazbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 14:07