U RIJECI

Dodijeljene nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena: Slavili ‘Sjećaš li se Dolly Bell‘, ‘Hotel Zagorje‘...

predstava ”Hotel Zagorje”

 Darko Tomas/Cropix
Na Festivalu, čiji je selektor Jasen Boko, prikazano je u 7 dana 9 predstava iz četiri države u ukupno 11 izvedbi

U Rijeci je izvedbom posljednje predstave u konkurenciji "Sjećaš li se Dolly Bell" sarajevskog Kamernog teatra 55 i objavom nagrada u ponedjeljak završio 27. Međunarodni festival malih scena.

Nagradu Nenad Šegvić za najbolju predstavu Festivala osvojio je "Hotel Zagorje", Anice Tomić i Jelene Kovačić prema motivima istoimenog romana Ivane Bodrožić, u režiji Anice Tomić i produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella, a Anica Tomić za istu je predstavu osvojila i nagradu za najbolju režiju.

Nagradu Veljko Maričić za najbolju mušku ulogu podijelili su Emir Hadžihafizbegović za ulogu Mahmuta Zolja u predstavi "Sjećaš li se Dolly Bell" u produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva te Krešimir Mikić za baruna Lenbacha u predstavi U agoniji u produkciji HNK u Zagrebu. Nagradu za najbolju žensku ulogu osvojile su Nina Violić i Hana Selimović za uloge Laure Lenbach u predstavi "U agoniji" HNK u Zagrebu te Eve u predstavi "64", Tene Štivičić, u produkciji Ateljea 212 iz Beograda.

Nagradu Nenad Šegvić za najboljeg mladog glumca ili glumicu osvojile su Petra Svrtan i Anamarija Veselčić za uloge sestre u predstavi "Disanje" u produkciji Play drame iz Splita i ZKM-a te Helen u predstavi "Obitelj" Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Nagradu za epizodnu ulogu osvojio je Branislav Zeremski za ulogu Olivera u predstavi "64" u produkciji Ateljea 212 iz Beograda, dok je nagrada za najbolju dramaturgiju pripala Vidu Adamu Hribaru za predstavu "U agoniji" u produkciji HNK u Zagrebu.

Specijalnu nagradu za partnersku igru dobile su Sanja Marković i Jovana Belović u predstavi "Moj muž" u produkciji JDP-a iz Beograda, nagrada za najbolju scenografiju pripala je Darku Nedeljkoviću za predstavu "64", a za istu je predstavu nagradu za najbolje oblikovanje svjetla dobio Marko Đokić.

Najbolja je glazba u festivalskoj predstavi pripala Matku Botiću za predstavu "Disanje", dok nagrada za kostimografiju nije dodijeljena.

Najbolja predstava po sudu publike je "Sjećaš li se Dolly Bell", a nagrada Mediteran žirija Novog lista pripala je glumici Sanji Marković za više uloga u predstavi "Moj Muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Na 27. Međunarodnom festivalu malih scena, čiji je selektor bio Jasen Boko, prikazano je u 7 dana 9 predstava iz četiri države u ukupno 11 izvedbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2022 09:55