NAKON PRVOG ČINA

Drama u HNK: Pozlilo nacionalnom prvaku, predstava prekinuta, Hitna pomoć ga odvezla u bolnicu

 Vojko Basic/Cropix
U pomoć mu je iz gledališta pristigao i ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu dr. Leo Luetić

Nacionalni prvak splitskog HNK Ivica Čikeš, kojemu je sinoć pozlilo prije nastupa na premijeri opere Mila Gojsalića u HNK Split zbog čega je predstava prekinuta, nalazi se na Odjelu neurologije KBC Split i trenutno je dobro, doznaje se u bolnici.

Čikešu je pozlilo nakon što je završio prvi čin opere koju je pratila publika u punom gledalištu. Prije nego li je trebao izaći na veliku scenu, požalio se kolegama van scene da ima vrtoglavicu pa mu je u pomoć pristigao ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu dr. Leo Luetić i predstojnica Klinike za unutarnje bolesti dr. Daniela Marasović Krstulović.

U bolnici se doznaje da mu je tlak bio iznimno visok, trenutno je na opservaciji na kojoj bi se točno trebalo utvrditi zbog čega mu je pozlilo. U KBC Split je prevezen kolima Hitne medicinske pomoći i u bolnici je ostao cijelu noć.

Intendant HNK Split Srećko Šestan je za Hinu izjavio da će se reprizna izvedba za nedjelju najvjerojatnije odgoditi pogotovo zato što Ivica Čikeš nema zamjenu za svoju ulogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. prosinac 2023 19:34