SPLIT NA NOGAMA

Dulje od 10 minutra trajao je aplauz publike, zapjevali su svi zajedno ‘O, kućo mala‘. Pogledajte kako je bilo

 Duje Klaric/Cropix
Na kraju se redatelj ‘Splitskog akvarela‘ Krešimir Dolenčić zahvalio glumcu Ratku Glavini koji publiku već 51 godinu nasmijava u ulozi Stanka (Štanka) Trogiranina, u HNK Split

Dulje od 10 minuta trajao je aplauz po završetku sinoćnje premijere operete "Spli‘ski akvarel" Ive Tijardovića na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split, piše Slobodna Dalmacija.

Razdragana publika, zajedno sa svim izvođačima, zapjevala je ariju "O, kućo mala", a na kraju se redatelj Krešimir Dolenčić biranim riječima zahvalio glumcu Ratku Glavini koji publiku već 51 godinu nasmijava u ulozi Stanka (Štanka) Trogiranina.

Splitski su kazalištarci tako, na najljepši način, sugrađanima zaželjeli sretan predstojeći Dan grada 7. svibnja u kojem Splićani slave svog nebeskog zaštitnika Svetoga Duju.

image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
image

Svečana sjednica Gradskog vijeća i dodjela nagrada grada u povodu obilježavanja sv.Duje ujedno i dana grada Splita, 2013.

Na fotografiji: Mirjana Donadini

Duje Klaric/Cropix
image

Jelena Posavec, 2013.

Duje Klaric/Cropix

U obnovljenoj predstavi, koju je redatelj Krešimir Dolenčić premijerno postavio u splitskom teatru 2008., većina je protagonista debitirala.

Prvi je put Akvarelom dirigirao maestro Tonči Ćićerić, a debitirali su i bas Joško Tranfić kao Toma Sale, sopranistica Nela Šarić kao njegova kći Marica, tenor Roko Radovan u ulozi njezinog ljubljenog Tonča Morovice, glumci Zorana Kačić Čatipović i Pere Eranović kao Perina Štrambera i Lešandro Panpan, Filip Radoš kao Fanat, Bojan Brajčić kao Gazda Pera i brojni drugi.

image

Spli‘ski akvarel Ive Tijardovica, na fotografiji: Domenica Žuvela

Sasa Buric/Cropix
image

Andrea Mladinić i kći

Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image

Matko i Hannelore Trebotić

Sasa Buric/Cropix

Veterani ove inscenacije operete koju Split voli još od davne praizvedbe 1928. su pored Ratka Glavine, Tajana Jovanović u ulozi Jovane Saline te Joško Banov kao Zenzo Salonja i Ivan Jakus kao Mikula Bigulin.

Nove izvedbe "Spli‘skog akvarela" mogu se vidjeti u HNK Split 8. i 9., te 17. i 18. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 18:58