Zadnja prilika

Dvije hit predstave RadioTeatra za kraj njihovog dvomjesečnog gostovanja u Voćarskoj

Radio Voćarska

 Radioteatar Bajsić/
U subotu se izvodi "Soundtrack za film koji nije snimljen", a u nedjelju se zatvara ciklus predstavom "Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje)"

Nakon dva mjeseca u svom privremenom domu na Šalati - Mjesnom odboru Voćarska - RadioTeatar i prijatelji zatvaraju još jednu sezonu Radija Voćarska! U finalnoj epizodi druge sezone u dvorištu mjesnog odbora nastanit će se privremeni Dvorišni radio koji ćebiti pratitelj u cjelodnevnom radijsko-kazališnom programu namijenjenom djeci i odraslima, a za sam kraj na pozornici će još jednom zaživjeti "Hoerspiel, mala igra za slušanje (i gledanje)". Publika se poziva 4.svibnja (subota) na "Soundtrack za film koji nije snimljen (s Kraljom Čačka i Ninom Bajsić u naslovnim ulogama), te 5. svibnja na Dan Radija Voćarska! Organizatori predlažu dolazak na Šalatu novom 15-minutnom zvučnom šetnjom "Do Tošinih stuba" koja kreće ispred Uranije na Kvaternikovom trgu 3, pola sata prije svake predstave.

Radio Voćarska je dvomjesečni ciklus koji se odvijao u okviru programa Kultura i umjetnost u zajednici Grada Zagreba. U svojoj drugoj godini izvođenja okupio je cijelu Šalatu te nastavio velik rad na decentralizaciji kulturegrada, angažirajući 50-tak umjetnika u provedbi vrlo raznorodnog i zahtjevnog radiofonijsko-kazališnog programa. Osim premijere nove predstave, odigrano je još 12 repriza predstava za djecu i odrasle, a dogodio se i niz inspirativnih slušaonica različitih radijskih formata. Edukacijski dio programa namijenjen školskim radijskim grupama je četverostruko uvećan od lani, tako da mu se ove godine pridružilo četiri zagrebačke osnovne škole (OŠ Remete, OŠ A.G. Matoš - Ravnice, OŠ Vjenceslav Novak - Dubrava, OŠ Vugrovec Kašina) te je ova dva mjeseca čak 68 zainteresiranih učenika snimalo i montiralo kratka radiofonska djela s iskusnim mentorima iz RadioTeatra. Dogodile su se i dvije premijere sasvim novih kvartovskih zvučnih šetnji koje tematiziraju manje poznate topografije kvarta (stube Mie Čorak Slavenski i stube Toše Dabca).

Ovog se vikenda, za sam kraj druge sezone Radija Voćarska, svim ljubiteljima radijske i kazališne umjetnosti širom otvaraju vrata dvorišta, šalju ljuljačke Voćarske ceste 71 u visoke etere uz dobrosusjedsko druženje na cjelodnevnom kulturnom programu za djecu i odrasle.

PROGRAM

subota, 4.5.

20:00 Soundtrack za film koji nije snimljen (2 -5g, predstava)

Ulaznice (5 EUR):

https://core-event.co/events/soundtrack-za-film-koji-nije-snimljen-radio-vocarska-70e0/

nedjelja, 5.5.

CIJELI DAN: Dan radija Voćarska

12:00 - 14:00 Dvorišni radio: Voćarski školski program (program rade radijske grupe OŠ Remete, OŠ Vjenceslav Novak - Dubrava, OŠ A.G: Matoš - Ravnice, OŠ Vugrovec Kašina)

14:00 - 18:30 Dvorišni radio: Dobrosusjedski program za lijeno popodne (gosti Davorka i Ivan Androić uz svirku benda AireAlto, Olja Savičević Ivančević, Nina Bajsić s gitarom, Dunja Mazzocco Drvar, Hrvoje Laurenta, Saša Ceci, Ana Tonković Dolenčić, vijećnici mjesnog odbora, udruga Ocean Znanja i drugi) - radio nastavlja s prijenosom koncerta, kviza i predstave

18:30 Koncert Jelene Miholjević i Mara Marketa, a potom slijedi Voćarski pub kviz

18:30 zvučna šetnja "Do Tošinih stuba", početak od Uranie (Kvaternikov trg 3/3)

19:30 Kultura i umjetnost u zajednici zajedno u eteru Dvorišnog radija (uključujemo ostale kvartove)

20:00 zvučna šetnja "Do Tošinih stuba", početak od Uranie (Kvaternikov trg 3/3)

20:30 predstava Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) na Voćarskoj pozornici uživo te u Dvorišnom eteru!

Ulaznice za predstavu (5 EUR): https://shorturl.at/iBCDP

21.30 Dvorišni radio preuzima KRADIO, radio studenata Akademije dramske umjetnosti

Dvorišni radio uređuju i vode: Marta Medvešek, Ljubica Letinić i Pavlica Bajsić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:07