HOMMAGE OSAMDESETIMA

'Eko Eko' Hrvoja Hitreca nakon više od 15 godina vraća se na scenu Trešnje

Eko i Eka
 Damil Kalogjera
Priča o simpatičnom svemircu Eku koji uz pomoć hrabre zemaljske djece uspije spasiti svoju sestru Eku i jedan planet od zaraze i smrada u izvornoj postavi izvedena je 400-injak puta

ZAGREB - Novu sezonu zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja otvara u petak 21. listopada premijerom predstave "Eko Eko" po legendarnom romanu Hrvoja Hitreca, koju redatelj Radovan Ruždjak postavlja kao vizualno i glumački snažnu ansambl predstavu i svojevrsni 'hommage' osamdesetima, obogaćen projekcijama i neočekivanim rješenjima.

Kako se ističe u najavi, time se roman koji je odgojio generacije djece i usadio im ljubav prema ekologiji, u izvornoj adaptaciji koju potpisuje Hrvoje Hitrec nakon više od 15 godina vraća na scenu GK Trešnje.

Priča je to o simpatičnom svemircu Eku koji uz pomoć hrabre zemaljske djece uspije spasiti svoju sestru Eku i jedan planet od zaraze i smrada. Danas je ta priča jednako suvremena te su nam lekcije o hrabrosti, ekologiji i prijateljstvu još potrebne, stoji u najavi.

Damil Kalogjera
Eko i Eka

Cijela je predstava rađena kao svojevrsni 'hommage' osamdesetima, kada je njezina prva produkcija u Trešnji doživjela 400-injak izvedbi. Tako će se današnja djeca moći upoznati s analognom tehnologijom i duhom osamdesetih, najavljuju iz Trešnje.

Damil Kalogjera
Vazi

Radovanu Ruždjaku to je treća režija, a nakon predstava "JA BUKA" i "Neispričana bajka" prvi puta surađuje s ansamblom od dvadestak glumaca. Na projektu je okupio autorski tim koji još čine kostimografkinja Barbara Bourek, scenograf Igor Pauška i oblikovateljica svjetla Vesna Kolarec, dok je Damir Klemenić suradnik za pokret, a Dejan Gotić napravio je digitalne projekcije.

Autorsku glazbu koja se uživo izvodi na svakoj predstavi potpisuje ansambl predstave i Hrvoje Petek.

"Rezultat te suradnje je tehnički zahtjevna, obogaćena projekcijama i neočekivanim rješenjima te vizualno i glumački snažna predstava", stoji u najavi.

Damil Kalogjera
Zmazi

Igraju Matija Čigir (Eko), Tena Jeić Gajski (Vesna), Sanja Hrenar (Toki), Aleksandra Naumov (Voki), Krunoslav Klabučar (Krcko), Hrvoje Barišić (Smeć), Tvrtko Jurić (Tar), Jure Radnić (Mol), Karla Brbić (Eka) i Tvrtko Jurić (Picko). Zmaze utjelovljuju Ana Včak, Vanda Vujanić Šušnjar, Toni Šestan, Daria Knez Rukavina, Marijana Mikulić i Dragana Marković Roić, Vaze glume Karla Brbić, Ivana Bakarić, Luka Bulović, Dubravka Lelas i Nera Stipčević, dok su Jure Radnić i Luka Bulović Agenti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:13