DARIJA AUGUŠTAN

Evo kako zvuči jedna od najčuvenijih arija u novoj ‘La Bohème‘ HNK Zagreb. Pjeva sve moćnija mlada sopranistica...

Prva kostimska proba opere La Boheme
 

 Lucija Očko/Cropix
U novoj premijeri HNK Zagreb Auguštan će debitirati kao pariška pjevačica Musette

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu premijerno će 17. svibnja 2024. izvesti slavnu Puccinijevu operu "La Bohème", a pod dirigentskim vodstvom maestra Piera Giorgia Morandija. Operu režira argentinski redatelj Mario Pontiggia, koji je već u Zagrebu, 2022. godine, režirao Puccinijevu "Toscu".

U operi pjevaju u solističkim ulogama i različitim podjelama Stjepan Franetović i Matteo Lippi kao pjesnik Rodolfo, Ljubomir Puškarić i Liviu Holender kao slikar Marcello, Luciano Batinić, Mate Akrap i Diego Maffezzoni kao filozof Colline, Davor Nekjak i Giovanni Romeo kao muzičar Schaunard, Valentina Fijačko Kobić i Lana Kos kao krojačica Mimi, zatim Darija Auguštan i Marija Kuhar Šoša kao pjevačica Musette, Marin Čargo i Ivan Šimatović kao stanodavac Benoit, Ozren Bilušić i Siniša Štork kao stari vijećnik Alcindor, pa Dario Ćurić i Ivo Gamulin prodavač igračaka Parpignol te Ivan Šatalić kao carinski poručnik.

image

Darija Auguštan u garderobi

Lucija Očko/Cropix

Mlada sopranistica Darija Auguštan u novim će "Boemima" debitirati kao pariška pjevačica Musette.

- Darija Auguštan bit će lijepo iznenađenje za publiku. Iako debitira u ulozi Musette, divna je, budući da zna donijeti slatkoću i senzualnost u 2. činu, da bi bila hirovita u 3. činu i vrlo ekspresivna u finalu 4. čina - pohvalio je sopranisticu maestro Pier Giorgio Morandi. Kako sopranistica zvuči, poslušajte djelomično u snimci Jutarnjeg lista s jedne od proba uoči premijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:14