‘NE MOGU DISATI‘

Glavna glumica iz serije ‘Killing Eve‘ prekinula je svoj nastup u New Yorku: ‘Ne mogu disati‘

Jodie Comer, nagrade Olivier, London

 Jordan Pettitt/Pa Images/Profimedia/Jordan Pettitt/pa Images/profimedia
New York je, podsjetimo, jučer imao najgoru kvalitetu zraka na svijetu poslije Delhija

Britanska glumica Jodie Comer, najpoznatija po ulozi u seriji "Killing Eve" za koju je dobila nagrade BAFTA TV i Emmy, prekinula je, piše The Guardian, svoj nastup u monodrami "Prima Facie" na Broadwayju uslijed poteškoća s disanjem zbog problema s njujorškim zrakom.

Prvo je, pišu, deset minuta kasnila s nastupom, a onda je nakon samo tri minute obznanila da ne može nastaviti.

"Ne mogu disati ovaj zrak", rekla je glumica koja konkurira i u nadolazećoj dodjeli nagrada Tony prije no što su joj pomogli da napusti pozornicu, nakon čega je, izvještava Deadline, prisutnima rečeno da će umjesto nje predstavu nastaviti zamjena.

Glasnogovornik predstave za Hollywood Reporter je potvrdio da je Comer "imala poteškoća s disanjem zbog loše kvalitete zraka u New Yorku".

Zbog loše kvalitete zraka, koju je prouzrokovao dim uslijed velikih požara u Kanadi, otkazane su i predstave "Hamilton" i "Camelot".

image

Jodie Comer, nagrade Olivier, London

Jordan Pettitt/Pa Images/Profimedia/Jordan Pettitt/pa Images/profimedia

"Opasna kvaliteta zraka u New Yorku nizu je umjetnika onemogućila večerašnji nastup", rekao je glasnogovornik produkcije "Hamilton" Shane Marshall Brown.

Kanadom bijesni više od 400 požara, koje gase stotine vatrogasaca, a New York je u srijedu imao najgoru kvalitetu zraka na svijetu poslije Delhija.

"Svim Njujorčanima savjetujemo da maksimalno ograniče aktivnosti na otvorenom", rekao je gradonačelnik Eric Adams te je dodao da bi "oni s respiratornim problemima, problemima sa srcem i disanjem, kao i djeca te starije osobe mogli biti posebno osjetljivi te bi trebali u ovome trenutku ostati u zatvorenim prostorima".

Za izvedbu navedene glumice u spomenutoj predstavi na West Endu Guardianova kritičarka Arifa Akbar rekla je da unosi "veličanstvenu emocionalnu dramu u svaku riječ". Glumica je za izvedbu dobila i nagradu Olivier.

image

Jodie Comer

Nash/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Nash/backgrid/backgrid Uk/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:06