FRANO MAŠKOVIĆ

Glumac iz Dubrovnika ima razloga za slavlje: ‘Ove godine žiri je izabrao društvo iz kuta bifea. Svi smo ‘braća‘‘

Frano Mašković

 Cropix
Glumac koji je maestralno na otvorenju Pelješkog mosta interpretirao Ivana Gundulića nominiran je za Zlatni Studio

Frano Mašković treći je put na Zlatnom Studiju. Prvo je bio finalist Zlatnog Studija 2019. za naslovnu ulogu u "Osmom povjereniku", zatim je slavio nagradu žirija i publike 2020. kao dubrovački Hamlet, a sada je još jednom nominiran u kazališnoj kategoriji za najboljeg glumca. Glumac koji je maestralno na otvorenju Pelješkog mosta interpretirao Ivana Gundulića, u svojem rodnom Dubrovniku ima veliku podršku glasača za Zlatni Studio.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Moja se baka jako razveselila novoj nominaciji, odmah je kupila Studio, budući da s mobitelom i nije baš na "ti" - govori Mašković koji je ovaj put nominiran za ulogu u predstavi "Bura" Arterarija i Teatra ITD, u režiji Romana Nikolića.

- Nominacija je važna za nezavisnu scenu. Osim priznanja za ulogu, nominaciju vidim kao veliku podršku ljudima koji bez mnogo sredstava i političke podrške proizvode umjetničke vrijedne predstave - smatra Mašković.

Mašković je jedini bivši pobjednik Zlatnog Studija u muškoj kazališnoj kategoriji. Uz njega, u kategoriji su nominirani glumci Filip Šovagović, Filip Detelić, Dušan Bućan i Igor Kovač.

image

Frano Mašković

Dragan Matic/Cropix/Cropix

- I moj brat također... - smije se Mašković na račun toga što je sa svim nominiranima i prijatelj i kolega.

To je, ‘ajmo reći‘, jedno društvo iz kuta kazališnog bifea.

- Da, tako je, veseljaci smo svi. Užasno se veselim zajedničkom afterpartyju na Zlatnom Studiju, kao i tome da sjedim u publici sa Zoricom Kondžom i da ona poslije na tulumu pjeva - kaže Mašković koji cijeni formu nagrade kakvu ima Zlatni Studio, da žiri izabere nominacije, a publika donosi odluku o pobjedniku.

image

Frano Mašković

Goran Mehkek/Cropix

Ove godine sudjeluje u dvije predstave mladog redatelja Romana Nikolića. "Bura", zbog koje je nominiran, za motiv, pokretač radnje, ima priču o trogodišnjem dječaku Aylanu Kurdiju koji se utopio tijekom bijega iz Sirije, a čije su tijelo struje izbacile na obalu Bodruma. U predstavi, uz Maškovića, igraju Iva Kraljević, Luka Knez i Semih Adigüzel, turski azilant u Zagrebu.

- Ja zapravo igram dječaka Aylana i predstava je posveta dječaku i njegovoj poginuloj obitelji te afganistanskoj djevojčici Madini Hussiny koja je poginula u naletu vlaka u prelasku hrvatske granice - kaže Mašković koji je prošli mjesec igrao u predstavi "Na dnu oceana postoje neki svjetovi", također u produkciji Arterarija. Riječ je o predstavi koja igra za 25 ljudi u kući u sjevernom predjelu Zagreba, a igra s Anitom Matić Delić.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:30