ŠPANCIRFEST

GOSTOVANJE HIT-PREDSTAVE Večeras u Vili Bedeković komedija “Kako je počeo rat na mom otoku”

 DK Gavella
 

Suvremena hrvatska kinematografija može se dijeliti na razdoblje prije i poslije filma “Kako je počeo rat na mom otoku”.

Veliki kino hit iz 1996. obilježio je hrvatski film devedesetih te pred kina vratio dugačke redove, a na prozore kino blagajni natpise “rasprodano”.

Progovorivši o teškim vremenim kroz jezik komedije, “Otok” je i danas ostao jednako zanimljiv, smiješan i inspirativan, a uspjeh i trajnu vrijednost postigao je zahvaljujući dinamično skrojenoj fabuli, živim likovima s kojima smo se mogli poistovjetiti, dijalozima koji su nam se uspjeli upisati u kolektivnu memoriju i sugestivnoj tragikomičnoj atmosferi.

GK “Gavella” i HNK u Šibeniku odlučili su počast tom važnom filmskom ostvarenju dati na kazališnim daskama i to kroz adaptaciju scenarija dramaturginje Željke Udovičić Pleština te u režiji Dražena Ferenčine. Očekivano, kazališna adaptacija kino hita postigla je veliki uspjeh. Večeras predstava gostuje u Vili Bedeković, s početkom u 20.30, u sklopu Špancirfesta.

Predstava, osim što je postala hit isto kao i film, dobila je i nagradu za najboljeg glumca (Nenad Cvetko) na 7. Bobijevim danima smijeha 2018. godine te nagradu publike kao najbolja predstava na 29. Marulićevim danima ove godine.

U predstavi glume Boris Svrtan (Blaž Gajski), Janko Rakoš (Aleksa), Jakov Bilić (Roko Papak), Nenad Cvetko (Murko Munita), Franka Klarić (Lucija), Šime Bubica (Sven Gajski), Igor Kovač (Ante), Anica Kovačević (Spomenka) i drugi. U predstavi sudjeluju i polaznici dramske radionice i studija “Ivana Jelić” HNK u Šibeniku.

Predstava traje sat i 15 minuta, bez pauze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:35