‘DVOSJED ZA TROJE‘

Gumbekove dane otvara i zatvara predstava o paru koji nakon 15 godina bračne rutine napravi nevjerojatnu stvar...

Dvosjed za troje

 Glumačke družina Histrion
Sve predstave održavaju se u 20 sati u Histrionskom domu. Raspored možete potražiti na stranici Glumačke družine Histrion

Festival kabareta i komedija, Gumbekovi dani ove će godine od 8. do 25. ožujka doživjeti svoje 17. izdanje. Festival je to posvećen velikom hrvatskom glumcu, kabaret-majstoru i histrionu Mladenu Crnobrnji Gumbeku, o kojemu je Zlatko Vitez, osnivač festivala, rekao:

"I Gumbek i kabaret važni su histrionski međaši, od samih početaka do danas. Mladen Crnobrnja – Gumbek je i posljednju ulogu odigrao u Histrionu. Bilo je to u jesen 1999. godine u Doktoru pod mus, J. B. Moliéra na Opatovini. Tada smo još maštali o Histrionskom domu koji se danas diči i Gumbekovim poprsjem.

Stoga, sada već davne 2008. godine i odlučismo imati svoje Gumbekove dane…

U monografiji koja je tiskana povodom obilježavanja četrdesete godišnjice glumačkog djelovanja, Srećko Lipovčan je napisao: U njemu je sve histrionsko!

Gumbek mi je povjerio režiju predstave s kojom je proslavio svoju obljetnicu. Predstava se zvala Hist(o/e)rijada, a on je upravo genijalno utjelovio lik Domobrana Jambreka. I danas mi zvone njegove riječi iz te predstave: Mi ovaj rat zgubili nebumo!
I nismo, dragi Gumbek, stoga i imamo Gumbekove dane u Histrionskom domu!"

image

Dvosjed za troje

Glumačke družina Histrion

Na ovogodišnjim Gumbekovim danima očekuje vas šesnaest kabareta i komedija i sigurni smo da će svatko pronaći nešto po svom ukusu što će ih uz smijeh provesti kroz ostatak godine.

Na Festivalu ćete moći pogledati gostujuće komedije iz nekoliko zagrebačkih kazališta i kazališnih grupa (ZGK Komedija, GDK Gavella, Kazalište Moruzgva, Teatar &TD, Mali Teatar & KNAP, Teatar Puna kuća, Kazalište Grupa, Dramski studio slijepih i slabovidnih „Novi život“, Teatar Erato, Gala Teatar), iz drugih hrvatskih gradova (Kerekesh teatar iz Varaždina, Ari Artem iz Splita, HNK Zadar & Teatar Rugantino,), te jedno inozemno gostovanje (PozorištePrizor iz Beograda, Srbija).

image

Dvosjed za troje

Glumačke družina Histrion

17. Gumbekove dane otvaramo 08. ožujka u 20 h premijerom urnebesne komedije Roberta Shearmana „Dvosjed za troje“ („White Lies“), u režiji Ivana-Gorana Viteza, a u kojoj Dunja Fajdić i Marko Hergešić glume bračni par koji nakon 15 godina braka, kako bi se razbila bračna rutina, počne zamišljati imaginarnog zajedničkog prijatelja, no nakon nekog ga vremena oboje počnu svojatati, iz čega nastanu raznorazne peripetije. Na premijeri predstave bit će prisutan i njezin autor, engleski pisac, dramatičar i scenarist Robert Shearman.

Festival zatvaramo 25. ožujka u 20 h dodjelom Gumbekovih nagrada te reprizom predstave „Dvosjed za troje“.

Sve predstave se održavaju u 20h u Histrionskom domu (Ilica 90/1).

Raspored predstava možete potražiti na stranici Glumačke družine Histrion.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:24