FRANO MAŠKOVIĆ

Hamlet će imati pjevački debi s legendarnom pjevačicom: zapjevat će s Terezom "Skaline od buže"

Frano Mašković
 Danijel Bartolić/Cropix
ZKM-ov glumac i prvi Dubrovčanin koji je igrao ulogu Hamleta na Lovrijencu i za tu ulogu dobio je i nagradu Zlatni Studio

Ovo ljeto “Hamlet” se vraća na dubrovački Lovrijenac, no prije toga danski kraljević, ZKM-ov glumac i prvi Dubrovčanin koji je igrao ulogu Hamleta na Lovrijencu i za tu ulogu nagrađen je i Zlatnim Studiom, imat će pjevački debi s legendarnom pjevačicom.

Frano Mašković gostovat će 21. svibnja u emisiji “Kod nas doma”, u kojoj će zapjevati zajedno sa svojom Dubrovčankom Terezom Kesovijom.

Uoči finala Izbora za pjesmu Eurovizije Tereza Kesovija posebna je gošća, kao pjevačica koja je svojedobno predstavljala Kneževinu Monako i bivšu Jugoslaviju.

Nedavno je objavila novi singl, kao i njegovu francusku verziju, a uskoro će biti odlikovana još jednim francuskim odličjem.

Tereza Kesovija i Frano Mašković pjevat će pjesmu “Skalini od Buže” koju je Tereza otpjevala s klapom Ragusa. U emisiji će gostovati i skladatelj, dirigent i aranžer Alfi Kabiljo te glazbenik Goran Kovačić.

Tereza Kesovija i Frano Mašković inače su se sprijateljili na dodjeli našeg Zlatnog Studija.

Frano Mašković trenutno u Zagrebačkom kazalištu mladih igra u vrlo uspješnoj recentnoj premijeri “Neprijatelj naroda”, koju je prema Ibsenu režirao redatelj mlađe generacije Ivan Penović, a uskoro ga očekuju probe za obnovu “Hamleta” na Lovrijencu, predstavu koja je ove godine imala i online premijeru na II. besplatnom kazališnom festivalu jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2023 13:54