BESPLATNO KAZALIŠTE

HIT "ŠKRTIČINA" Mate Arpun, Špiro Štrokalica, Krište, Žabeta, Jere Panjkota u šibenskoj verziji Molierea

 

U sklopu prvog online besplatnog kazališnog festivala u zemlji Jutarnji.hr, na kojem je dosad više od 70 tisuća posjetitelja, kao 47. po redu predstava od ožujka prikazuje se “Škrtičina” HNK Šibenik u nedjelju 31. svibnja u 21 sat.

Dramaturginja Marijana Nola adaptirala je Molièreova “Škrca” pa je u novoj verziji postao “Škrtičina”, a u glavnoj je ulozi Joško Ševo kao Mate Arpun.

Osim jezične, Molière ovdje ima i kulturno-povijesnu i prostornu lokalizaciju. Molièreovi likovi sada su ljudi dalmatinskog podneblja 19. stoljeća. Umjesto Harpagona, Cléantea, Anselmea i drugih protagonista iz originala, tu su Mate Arpun, Špiro Štrokalica, Krište, Žabeta, Jere Panjkota...

Šibenska “Škrtičina” je, uostalom, govora oporijeg i izravnijeg. Redatelj je Zoran Mužić. Predstava ima iznimno priznanje s Festivala glumca te dvije nagrade na Danima satire.

Igraju: Joško Ševo, Mate Gulin/Filip Radoš, Ivo Perkušić, Franka Klarić, Jakov Bilić, Ana Gruica, Frane Perišin/Sergej Mioč, Danira Gović, Jasminka Antić, Anđelko Babačić i Jere Svračak.

Više o šibenskom kazalištu pročitajte ovdje,

Sve predstave na besplatnom online kazališnom festivalu pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:05